пʼятниця, 07 жовтня 2022 05:40

США ліквідували трьох ватажків ІДІЛ - ЗМІ

США ліквідували трьох ватажків ІДІЛ - ЗМІ
У Сирії вбили трьох терористів ІДІЛ. Фото: ВВС

Сполучені Штати ліквідували трьох ватажків "Ісламською держави" під час контртерористичної операції на півночі Сирії.

Американські військові вранці 6 жовтня висадилися з гелікоптерів і вбили терориста Раккана Вахіда аль-Шаммарі. Він, за даними Пентагону, займався контрабандою зброї та бойовиків для підтримки операцій ІДІЛ, пише The New York Times.

"Рейд був рідкісною операцією на території Сирії та відбувся всього за кілька миль від сирійського аеродрому, де базуються російські війська", - написали у газеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія створює нову армію з найманців у Сирії та Лівії

Через кілька годин США за допомогою дрона завдали ще одного удару й убили заступника лідера "Ісламської держави" у Сирії та людину, відповідальну за роботу з полоненими.

"Ці напади завдали ІДІЛ найсильнішого удару після лютневого рейду на північному заході Сирії, який призвів до смерті головного лідера терористичного угруповання Абу Ібрагіма аль-Гашемі аль-Кураші", - підсумували представники ЗМІ.

Росія хоче залучити вихідців з Близького Сходу до війни в Україні. Зокрема, найманців із Сирії. Сполучені Штати Америки вважатимуть цей крок агресора новою ескалацією.

Вербування ІДІЛ і заяви російської пропаганди про хімзброю свідчать про спробу реалізації "сирійського сценарію" в Україні.

Росія відкрила 14 центрів вербування найманців у Сирії на територіях, підконтрольних режиму Башара Асада (Дамаск, Алеппо, Хама, Ракка й Дейр ез-Зор). РФ виплачуватиме іноземним найманцям щомісячну зарплатню від $300 до $600.

Зараз ви читаєте новину «США ліквідували трьох ватажків ІДІЛ - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі