понеділок, 21 березня 2022 17:18

Спецтема: Війна Росії проти України

"Сподіваюся, з новим Гітлером буде покінчено" - як Латинська Америка підтримує Україну
4

Ми вимагаємо миру для України і для всіх громадян такого чудового і величного українського народу, наголошує Ірина Аламеда з Еквадору
Фото: Скріншот з відео
Мені дуже боляче бачити, що стільки родин змушені були розлучитися аби пережити те, що відбувається, каже Йоханна Ракаседер з Нікарагуа.
Це ганебно, як Росія атакувала Україну, руйнуючи її історію, руйнуючи лікарні, школи і вбиваючи дітей, наголошує Інженеро Міурісіо з Еквадору
Будемо сподіватися, що незабаром завершиться це братовбивство і буде покінчено з цим новим Гітлером, що з'явився на планеті, говорить доктор Фредді Аламейда з Еквадору.

У Латинській Америці посилюється підтримка України у війні з Росією. Громадяни Еквадору й Нікарагуа закликають свої народи й уряди не бути байдужими до подій в Україні та підтримати її громадян.

Прагнення українців бути вільними, неприйняття авторитаризму має бути однозначно підтримано світовою спільнотою, наголошують люди. Мир потрібно відновити, а Україна має залишитися вільною та незалежною, переконані друзі України в Латинській Америці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібен союз із ядерною державою" - як Україна має діяти на дипломатичному фронті

"Упродовж життя ми були борцями за мир, брали участь у роботі миротворчих організацій, проповідували та відстоювали мир, - говорить доктор Фредді Аламейда з Еквадору. - І зараз нас обурює, що той народ, який сповідував боротьбу за мир, сам став загарбником і агресором з імперіалістичною метою щодо сусіднього народу. Це ганьба! Борімося за мир і висловимо нашу щиру й незламну єдність з українським народом. Сподіватимемося, що незабаром завершиться це братовбивство і буде покінчено з цим новим Гітлером, що з'явився на планеті".

"Любі друзі, це послання любові, солідарності та підтримки для всього українського народу", каже Йоганна Ракаседер з Нікарагуа.

Мені боляче бачити, що стільки родин змушені були розлучитися, щоб пережити те, що відбувається. Я бажаю їм усього найкращого. Зі щирого серця бажаю, щоб ця війна закінчилася якнайшвидше, щоб усі українські родини знову були разом і змогли жити в мирі у вільній і сповненій гармонії країні", - каже Ракаседер.

Весь світ вражений жахливою війною, від якої зараз потерпає український народ, говорить лікарка Ірина Аламеда з Еквадору.

"Світ хоче жити в мирі. Ми вимагаємо миру для України й для всіх громадян такого чудового й величного українського народу! Неможливо, щоб у 21-му столітті народи, що раніше йшли поруч, були у війні. Солідарність з Україною! Слава героям українського народу", - наголошує Аламеда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПЗЖ та інші проросійські партії не виживуть після війни – політолог

"Сім років я прожив в Україні й велика частина мого серця належить цій країні" -, розповідає Інженеро Міурісіо з Еквадору.

"Моя родина, дружина, діти, теща, шурин і багато родичів з України. Це ганебно, як Росія атакувала Україну, руйнуючи її історію, лікарні, школи та вбиваючи дітей. Бажаю великої сили всьому українському народу з Еквадору, де ми щиро вболіваємо за продовження боротьби за свободу проти авторитаризму. І хай буде інша Україна повністю відкрита світу. Міцно обіймаємо всіх воїнів. Слава Україні!" - продовжує Міурісіо.

Світ підтримує Україну в боротьбі проти Росії. Зокрема Польща має намір конфіскувати російське майно, яке перебуває на її території. Зараз працюють над питанням, як можна втілити цей задум.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розглядає можливість візиту до Києва, щоб продемонструвати Україні підтримку в повномасштабній війні з Росією.

Уряд Словенії вирішив повернути своїх дипломатів, які покинули місто перед початком війни з Росією, до Києва.

Зараз ви читаєте новину «"Сподіваюся, з новим Гітлером буде покінчено" - як Латинська Америка підтримує Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі