понеділок, 21 березня 2022 09:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Прем'єр Британії Джонсон зібрався до Києва - ЗМІ

Прем'єр Британії Джонсон зібрався до Києва - ЗМІ
Співробітників служби безпеки нібито дуже тривожить така перспектива. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розглядає можливість візиту до Києва, щоб продемонструвати Україні підтримку в повномасштабній війні з Росією.

Джонсон попросив чиновників вивчити доцільність і цінність поїздки в Україну для переговорів із президентом Володимиром Зеленським, повідомляє Daily Mail.

"Зараз прем'єр визначає доцільність поїздки. Джерела у Вайтголлі повідомляють, що пан Джонсон хоче виконати свій план, якщо той виявиться корисним", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія визнала помилкою реакцію Заходу на вторгнення РФ в Україну у 2014 році

Водночас працівники служби безпеки нібито сильно нервуються через таку перспективу.

"Якщо відкинути значні міркування безпеки, питання в тому, чи зможе Британія добитися чогось більшого під час особистого візиту прем'єра, чи це буде просто демонстрація солідарності", - зазначають джерела видання.

Велика Британія і далі підтримуватиме Україну у воєнному конфлікті з Росією. Раніше Джонсон пропонував Зеленському евакуюватися у Велику Британію, але президент України відмовився.

На Заході вперше заговорили про ліквідацію президента Росії. НАТО має розглянути всі варіанти відсторонення від влади в РФ Володимира Путіна, зокрема його вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Британії Джонсон зібрався до Києва - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі