неділя, 20 березня 2022 23:10

Спецтема: Війна Росії проти України

ОПЗЖ та інші проросійські партії не виживуть після війни – політолог

ОПЗЖ та інші проросійські партії не виживуть після війни – політолог
Для проросійських партій маємо обирати шлях, яким пішла Німеччина після Другої світової, розповідає Микола Мельник. Фото: Facebook

Проросійські партії, які заборонила Рада нацбезпеки і оборони на час війни, не зможуть відновити свою діяльність. Рішення РНБО спрямоване на знищення фінансових структур цих політсил. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Микола Мельник.

"Війна триватиме доволі довго. Навряд чи ці партії зможуть відновити свою структуру навіть після війни. Тому що це рішення погодили з розвідкою, силовими структурами. Зараз почнеться знищення партійної структури та джерел фінансування цих проросійських сил", – каже Мельник.

Рішення направлене на знищення саме фінансової структури цих партій, наголошує політолог.

"Внесення партій у санкцій список – це значить, що вносять туди юридичну особу. Її рахунки арештовують, щодо адмінбудівель може бути заборона до використання. Людей з цих партій чекатиме розслідування щодо співпраці з росіянами. Тих, через кого йшла готівка, точно чекає кримінальне переслідування на предмет державної зради та колаборації. Після таких дій, не думаю, що ці партії зможуть продовжити існування", – каже Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У багатьох є ейфорія, що війна за місяць-два закінчиться. Треба готуватися до найгіршого" – військовий експерт

Для проросійських партій маємо обирати шлях, яким пішла Німеччина після Другої світової, розповідає політолог.

"Чи були люди, які після війни були готові голосувати за нацистів? Були. Але нацистам не дозволяли брати участь у політичному житті. В Україні після війни також будуть навіжені, які захочуть голосувати за росіян. Але задача суспільства та держави не допустити їх навіть до життя громадського", – наголошує Мельник.

Німеччина такі дії може назвати цензурою, але це не важливо, говорить політолог.

Рада нацбезпеки і оборони призупиняє діяльність в Україні партій, які мають зв'язки з Російською Федерацією. У рішенні РНБО чітко прописали назви партій: "Опозиційна платформа – За життя", "Партія Шарія", "Наші", "Опозиційний блок", "Ліва опозиція", "Союз лівих сил", "Держава", "Прогресивна соціалістична партія України", "Соціалістична партія України", партія "Соціалісти", "Блок Володимира Сальдо".

Зараз ви читаєте новину «ОПЗЖ та інші проросійські партії не виживуть після війни – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі