понеділок, 21 березня 2022 02:33

"Є кілька маєтків": Польща планує конфіскувати російське майно

"Є кілька маєтків": Польща планує конфіскувати російське майно
Польща заявила про конфіскацію російських активів. Фото - inpoland.net.pl

Польща має намір конфіскувати російське майно, яке знаходиться на її території. Зараз вирішується питання, як можна втілити цей задум.

Про це сказав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв'ю Wprost.

"У нас немає російських яхт. Але є трохи нерухомості і фінансові активи, тобто акції компаній, які ми повинні забрати. У всякому разі, наш коаліція рішуче за це", - наголосив посадовець. Також він додав, що ініціатива може об'єднати різні політичні сили.

"Робота над Законом про захист Батьківщини показала, що у фундаментальних питаннях можна працювати в унісон. І це піднімає настрій. На зустрічі ми хотіли б підняти питання про те, як Польща може заморозити та конфіскувати російське майно, яке знаходиться в нашій країні. Таких маєтків у нас є.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ може напасти на країни НАТО - російський посол

З одного боку, у нас є конституційні обмеження на таку акцію, пов'язану з правами власності, а з іншого – все більше поляків не розуміють, чому, якщо італійці конфіскують яхти російських олігархів, ми не можемо проводити такі дії в нашій країні. Ми хочемо це здійснити через Сейм і вирішили, що до цього процесу має бути залучена опозиція", - сказав Моравецький.

На запитання журналіста, що він відчув, подорожуючи до країни, охопленої війною - прем'єр-міністр Польщі зауважив, що відчував себе на потрібному місці.

"Думаю, через десять-двадцять років кожен запитає себе, що робив, коли в Україні була війна? Чи сидів він у своєму кабінеті, за комп'ютером і рахував, як зростання цін на нафту вплине на рейтинг партії та соціальне сприйняття, чи був він у Києві з президентом Зеленським?

Ми тоді були з президентом Зеленським, ми поводилися як годиться, ми піднімали настрій українців. Я вважаю, що цей візит став для них зміцненням. Це мало й практичний вимір, оскільки ми домовилися про спільні дії на міжнародному форумі у сфері поставок зброї, а також у сфері політичної та дипломатичної допомоги. Йдеться про подальші санкції, а також про підтримку прагнень України приєднатися до Європейського Союзу", - сказав Моравецький.

Вже шість країн Європи почали розслідування воєнних злочинів Росії. Зокрема, це Естонія, Литва, Німеччина, Польща, Словаччина, Швеція, повідомила генпрокурорка України Ірина Венедіктова у Twitter. "Ми тісно співпрацюємо з ними, щоб пришвидшити обмін інформацією та доказами", — написала вона.

Зараз ви читаєте новину «"Є кілька маєтків": Польща планує конфіскувати російське майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі