понеділок, 24 червня 2024 20:55

Сі шукає свій спосіб розв'язання "української кризи"

Сі шукає свій спосіб розв'язання "української кризи"
Сі Цзіньпін знову висловився про ситуацію в Україні. Фото: ТАСС

Глава Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Китай буде шукати врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб.

Він сказав про це на зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Пекіні, передає пресслужба Міністерства закордонних справ Китаю.

"Сі Цзіньпін підкреслив, що позиція Китаю стосовно "української кризи" полягає у сприянні мирним переговорам і політичному врегулюванню", - йдеться в повідомленні.

Очільник КНР заявив про необхідність докласти зусиль для запобігання розширенню й посиленню конфлікту, зменшення напруженості та створення умов для мирних переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сі Цзіньпін пообіцяв Путіну зміцнити дружбу між Китаєм та РФ попри війну в Україні

"Китай готовий і надалі відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні "кризи в Україні" у свій власний спосіб та підтримує всі зусилля, які сприяють мирному вирішенню кризи й побудові ефективної та стійкої архітектури європейської безпеки", - зазначив Сі.

Він додав, що Пекін виступає проти критики іншими країнами його "звичайної торгівлі" з Росією. Сказав, що метою такої критики є дискредитація Китаю.

Лідер КНР Сі Цзіньпін під час брифінгу з російським диктатором Володимиром Путіним заявив, що Китай і РФ "виступають за політичне врегулювання" війни в Україні.

Вони підписали спільну декларацію і заявили про поглиблення зв'язків Китаю і РФ та співпрацю у сфері торгівлі та основних зовнішньополітичних питань, передає BBC.

Напад Росії на Україну вони назвали "кризою".

Зараз ви читаєте новину «Сі шукає свій спосіб розв'язання "української кризи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі