понеділок, 07 серпня 2023 07:56

Польша готує наймасштабніший за 35 років військовий парад

Польша готує наймасштабніший за 35 років військовий парад
Польща проведе найбільший із 1989 року військовий парад. Фото: pixabay.com

15 серпня у Польщі відбудеться військовий парад.

Парад із нагоди святкування Дня Війська Польського буде найбільшим із 1989 року показом Збройних сил держави, заявив пресофіцер Першої Варшавської бронетанкової бригади, лейтенант Яцек Пьотровський, повідомляє "Польське радіо".

"Кожен, хто хоче спільно з нами святкувати, адже День Війська Польського – це передусім свято кожного поляка, і кожен, хто захоче слідкувати за подією наживо або в медіа, зможе побачити найсучаснішу техніку, що є на оснащенні Польщі або вже невдовзі надійде на оснащення", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського зробили заяву про взаємини між Україною та Польщею після війни

У Варшаві можна буде побачити техніку польського, американського та корейського виробництва. Разом із польською армією будуть присутні військові зі Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Хорватії та Румунії.

1 серпня стало відомо, що МЗС України викликало посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького через висловлювання Марчина Пшидача, керівника офіса з питань міжнародної політики в адміністрації польського президента. Пшидач заявив, що Україні "варто було б почати цінувати роль Польщі".

У відповідь заступник керівника Офіса президента Андрій Сибіга сказав, що підтримка України зброєю – "це не благочинність, а інвестиції у безпеку Польщі".

1 серпня МЗС Польщі викликало посла України.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодні політичні миттєвості не зіпсують відносини між українським і польським народами, а емоціям варто охолонути.

Зараз ви читаєте новину «Польша готує наймасштабніший за 35 років військовий парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі