понеділок, 04 грудня 2023 07:07

Масштабна негода забрала майже пів сотні життів

Масштабна негода забрала майже пів сотні життів
Стихія забрала щонайменше 47 життів. Фото: eastnews.ua

Унаслідок потужної повені та зсуву ґрунту на півночі Танзанії загинули щонайменше 47 людей.

Зливи, які обрушилися 2 грудня на місто Катеш, розташоване за 300 км від столиці Танзанії Додоми, призвели до масштабних руйнувань, пише DW. Стихія забрала майже пів сотні життів, ще 85 людей зазнали поранень.

"3 грудня у місті з населенням близько 13 тис. осіб стався зсув ґрунту, що зійшов з четвертої за висотою гори Танзанії - Хананг. Він зніс із фундаментів будинки та знищив дорогу", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мексиці потужний ураган практично знищив пляжний курорт Акапулько: десятки загиблих

Президентка Танзанії Самія Хасан, яка зараз перебуває в Дубаї на Конференції ООН з питань щодо зміни клімату, уже висловила співчуття сім'ям жертв стихії.

Вона заявила, що спрямує на порятунок людей додаткові сили уряду.

Уранці 6 листопада в Танзанії в озеро Вікторія впав пасажирський літак ATR-42-500 авіакомпанії Precision Air. Судно виконувало рейс PW 494.

Авіакатастрофа сталася під час спроби приземлитися в аеропорту Букоба. За попередньою інформацією, вдалося врятувати 15 людей.

На заході Афганістану унаслідок сильних землетрусів, які сталися в суботу, 7 жовтня, загинули понад 2,4 тис. людей. Ще понад 2 тис. осіб поранені.

Зараз ви читаєте новину «Масштабна негода забрала майже пів сотні життів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі