середа, 13 квітня 2022 11:57

Макрон відмовився називати дії Росії в Україні геноцидом

Макрон відмовився називати дії Росії в Україні геноцидом
Емманюель Макрон Фото: Інтерфакс

Президент Франції Емманюель Макрон відмовляється називати "геноцидом" дії Росії у війні проти України.

Росіян та українців назвав братами, відповідаючи на питання в інтервʼю телеканалу France 2 чи використовуватиме термін "геноцид" на означення вбивства українців російськими військовими.

"Я буду обережний з такими термінами сьогодні, тому що ці два народи – брати", - сказав Макрон.

Президент Франції, який зараз балотується на другий термін, відзначив співпрацю Франції з Україною у розслідуванні ймовірних воєнних злочинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон відповів, чи готова Франція стати гарантом безпеки України

"Росія в односторонньому порядку розпочала надзвичайно жорстоку війну, тепер було встановлено, що російська армія скоїла воєнні злочини, і тепер ми повинні знайти відповідальних", – сказав Макрон.

Президент США Джо Байден 12 квітня вперше означив словом "геноцид" дії, до яких вдається Росія на території України. Звертаючись до американців, він наголосив, що їхній добробут не має залежати від того, чи "диктатор вчинить геноцид", маючи на увазі дії російського лідера Володимира Путіна щодо українців.

Інші світові лідери, такі як британський премʼєр Борис Джонсон та польський президент Анджей Дуда також використовували слово "геноцид", щоб описати дії Росії в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Макрон відмовився називати дії Росії в Україні геноцидом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі