середа, 13 квітня 2022 02:25

Байден уперше назвав геноцидом дії Путіна в Україні

Байден уперше назвав геноцидом дії Путіна в Україні
Байден вважає геноцидом злочини Росії проти України. Фото: ТАСС

Президент США Джо Байден назвав Володимира Путіна диктатором, який здійснює "геноцид".

Про це повідомляє американський канал NBC News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місяць терору в Бучі – репортаж The New York Times

Таке висловлювання американського лідера прозвучало в Айові, де він висловив жаль з приводу стрибка цін на газ.

"Ваш сімейний бюджет, ваша здатність заправити ваш бензобак – ніщо з цього не повинно залежати від того, що десь за тридев'ять земель диктатор оголосив війну та творить геноцид", - сказав Байден.

"Я назвав це геноцидом, оскільки стає ясніше і ясніше, що Путін просто намагається знищити саму ідею бути українцем. І докази цього зростають", – заявив Джо Байден перед відльотом до Вашингтона.

Зеленський прокоментував заяву Байдена про геноцид в Україні.

"Справжні слова справжнього лідера. Називати речі своїми іменами важливо, щоб протистояти злу. Ми вдячні за допомогу, яку США вже надали, і терміново потребуємо більше важкого озброєння, щоб запобігти подальшим звірствам Росії", - написав Зеленський у Twitter.

Раніше президент США не став називати звірства російської армії в Бучі геноцидом. Відповідаючи на запитання журналіста про те, чи можуть бути прирівняні до геноциду вбивства в Бучі, Байден сказав: "Ні, я думаю, що це воєнний злочин ".

Байден назвав Путіна військовим злочинцем і закликав залучити російського президента до суду, щоб він поніс покарання за воєнні злочини. "Путін - воєнний злочинець, його треба судити", - сказав президент США.

Зараз ви читаєте новину «Байден уперше назвав геноцидом дії Путіна в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі