середа, 12 квітня 2023 08:57

Китай готується до війни з Тайванем – заява МЗС

Китай готується до війни з Тайванем – заява МЗС
Китай вважає Тайвань провінцією, що відкололася, й прагне неодмінно її повернути. Фото: розміщене на ukrinform.ua

У Тайвані розкритикували військові навчання Китаю з імітацією ударів.

Там вважають, що Пекін може готуватися до війни проти них. Про це заявив міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву в інтерв'ю CNN.

"Подивіться на військові навчання, а також на їхню риторику. Вони, схоже, намагаються підготуватися до початку війни проти Тайваню", – сказав він.

Міністр наголосив, що уряд Тайваню розглядає військову загрозу з боку Пекіна "як на щось, з чим не можна погодитися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протистояння США, Росії та Китаю: американський генерал виступив із заявою

Ву прокоментував оцінку американської розвідки про вказівку президента КНР Сі Цзіньпіна готуватися до можливої війни 2027 року. Глава МЗС наголосив, що Тайвань повинен бути готовим оборонятися.

"Китайські лідери двічі подумають, перш ніж вирішать застосувати силу проти Тайваню. І незалежно від того, 2025 чи 2027 рік, чи навіть пізніше, Тайваню просто потрібно підготуватися", – додав дипломат.

Китай вважає Тайвань провінцією, що відкололася, й прагне неодмінно її повернути. Проте багато тайванців хочуть мати окрему державу. Суперечка робить ситуацію в регіоні напруженою. Існує загроза конфлікту, у якому можуть взяти участь і Сполучені Штати Америки.

Раніше Сі Цзіньпін заявив, що США втручаються в справи Тайваню. І застеріг президента країни Джо Байдена від "гри з вогнем". Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне війну, заявляв міністр оборони Китаю.

У березні президент Китаю офіційно оголосив про підготовку до війни. На щорічному засіданні парламенту КНР та його вищого політичного дорадчого органу в березні Сі розкрив тему готовності до війни у чотирьох окремих промовах, писало американське видання.

Зараз ви читаєте новину «Китай готується до війни з Тайванем – заява МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі