вівторок, 14 березня 2023 05:59

Кадиров боїться втратити довіру Путіна – ISW

Кадиров боїться втратити довіру Путіна – ISW
Рамзан Кадиров боїться Володимира Путіна. Фото: УНІАН

Рамзан Кадиров хоче зберегти значущості Чечні у політичній і військовій сферах РФ.

Під час зустрічі з Володимиром Путіним Кадиров помітно нервував. Це може свідчити про те, що на нього чинився значний тиск з метою представити Чечню, себе і свої війська в позитивному і продуктивному світлі, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Кадиров мало що може продемонструвати з точки зору бойових здобутків чеченців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін знайшов у Пригожині "цапа-відбувайла" - ISW

"Чеченські підрозділи наразі відіграють мінімальну роль на фронті в Україні та в основному проводять наступальні операції поблизу Білогорівки Луганської області. А також виконують правоохоронні функції в тилових районах окупованої України", – йдеться в щоденному звіті аналітиків.

Кадиров, ймовірно, під час зустрічі сподівався виправити і зміцнити свою репутацію. Путін, у свою чергу, можливо, сподівається натиснути на Кадирова, щоб той збільшив роль чеченських бойовиків у бойових діях через постійні втрати як ПВК "Вагнер", так і регулярних російських військ у наступальних операціях в Україні.

Кадиров зустрівся з Путіним 13 березня, щоб обговорити соціально-економічні досягнення Чечні у 2022 році. Голова Чечні також використав зустріч, щоб привітати успіхи чеченських бойовиків в Україні та підкреслив, що чеченські бойовики сумлінно виконують накази Путіна і "прагнуть діяти до переможного кінця". Путін у відповідь відзначив роль чеченських бойовиків і подякував Кадирову.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров боїться втратити довіру Путіна – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі