вівторок, 28 травня 2024 13:59

Іран уже відкрито постачає ракети РФ - Зеленський

Іран уже відкрито постачає ракети РФ - Зеленський
Президент Володимир Зеленський розповів про постачання Іраном зброї до Росії. Фото: скріншот

Іран уже відкрито постачає зброю російським агресорам.

Йдеться не лише про дрони, а й ракети. Про це у Брюсселі на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо заявив президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

Він наголосив, що сьогодні Росія у війні проти України не сама.

"Йде вже відкрите постачання зброї від Ірану. Не тільки дронів, але й ракет. Іде постачання артилерійських снарядів і ракет від Північної Кореї. І є деякі речі, які ми бачимо від наших розвідок, але публічно сьогодні про них не говоримо, поки не буде фактів на 100% щодо постачання від тієї чи іншої держави російському злу", - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав, чи можлива військова перемога над РФ

За його словами, Україна хоче, щоб війна завершилася справедливо. Для цього потрібна обов'язкова перемога над Росією.

"Передовсім, якщо ми хочемо справедливості, а Україна як демократична держава вимагає цього від демократичного світу, то обов'язково Україна повинна перемогти. Але я хочу сказати без гучних заяв: складно перемагати тільки зброєю. Україна дуже хоче, аби війна закінчилася якомога швидше, але справедливо - справедливим миром. А зброя потрібна для того, аби нас не зруйнували вщент, для того, щоби нас не окупували", - наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що Росія від початку повномасштабної війни хоче загарбати Україну.

"Нам треба відбиватися від цього зла", - додав президент.

У Брюсселі президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо 28 травня підписали двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.

Документ включає в щонайменше €977 млн як військову допомогу Бельгії Україні цього року. Окрім того, в угоді вказується точна кількість винищувачів F-16 - 30, які будуть доставлені до України до 2028 року.

Зараз ви читаєте новину «Іран уже відкрито постачає ракети РФ - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі