вівторок, 28 травня 2024 13:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав, чи можлива військова перемога над РФ

Зеленський сказав, чи можлива військова перемога над РФ
Іран відкрито постачає зброю в Росію. Фото: president.gov.ua

Україна повинна перемоги Російську Федерацію на полі бою за допомогою зброї.

Але паралельно Київ пропонує і дипломатичний шлях - саміт миру, заявив президент України Володимир Зеленський, під час пресконференції в Брюсселі.

"Якщо ми хочемо справедливості, то обов'язково Україна повинна перемогти. Але я хочу без гучних заяв. Складно перемагати лише зброєю. Ми повинні знати, що Україна дуже хоче, щоб війна закінчилася як можна швидше, але справедливо. Тому зброя потрібна, щоб нас не зруйнували вщент. Щоб нас не окупували, нам треба відбиватися від цього зла", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нідерландах хочуть якнайшвидше зібрати Patriot для України

Зеленський нагадав, що сьогодні Росія не сама. Триває відкрите постачання зброї від Ірану, не тільки дронів, але й ракет.

"Йде постачання зброї арснарядів і ракет від Північної Кореї. І є деякі речі, про які ми публічно не кажемо, але ми бачимо це постачання, бачимо від наших розвідок і не говоримо, поки не буде 100% фактів про постачання від тієї чи іншої держави російському злу. Ми повинні йти дипломатичним шляхом, щоб війна не йшла десятиріччя. Дипломатичний шлях ми запропонували - саміт миру", - додав Зеленський.

Україна не підтримує залученість Росії до саміту миру у Швейцарії та інших подібних конференцій.

Адже російському диктатору Володимиру Путіну не можна вірити в його бажанні врегулювати конфлікт. Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, чи можлива військова перемога над РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі