вівторок, 26 липня 2022 15:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Євросоюз продовжив санкції проти РФ

Євросоюз продовжив санкції проти РФ
Євросоюз ухвалив рішення щодо економічних санкцій проти Росії. Фото: pixabay.com

Євросоюз ухвалив рішення щодо економічних санкцій проти Російської Федерації через її агресію проти України. Їх продовжили ще на пів року.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 26 липня. Про це йдеться в пресрелізі Ради ЄС.

"Сьогодні Рада ухвалила рішення про продовження на шість місяців, до 31 січня 2023 року, обмежувальних заходів щодо окремих секторів економіки Російської Федерації", – зазначили в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія оголосила Європі газову війну – Зеленський

Ці санкції, які вперше запровадили 2014-го у відповідь на дії Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні, значно розширили з лютого 2022 року "у світлі неспровокованої і необгрунтованої військової агресії РФ проти України".

"Зараз вони складаються із широкого спектру секторальних заходів, зокрема обмеження щодо фінансів, енергетики, технологій і товарів подвійного призначення, промисловості, транспорту й предметів розкоші", – зазначили в Раді ЄС.

Днями Рада Європейського Союзу затвердила сьомий пакет санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну. Новий пакет санкцій передбачає ембарго на імпорт російського золота, обмеження проти Сбербанку й розширення персональних санкцій.

Газового ембарго в санкційному пакеті немає. В основному пакет містить роз'яснення чинних правил. Додаткових обмежень на транспортування енергоресурсів він не запроваджує.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз продовжив санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі