пʼятниця, 08 липня 2022 12:04

Експрем'єр Японії помер після скоєного на нього замаху

Експрем'єр Японії помер після скоєного на нього замаху
Поліція вже встановила особу стрільця. Фото: eastnews.ua

8 липня в Японії вчинили збройний напад на колишнього прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе.

У лікарні 67-річний політик помер від вогнепального поранення, яке отримав під час виступу в місті Нара на заході Японії, повідомляють японські ЗМІ, передає Gazeta.ua.

"У експрем'єра двічі вистрілили з дробовика, через що в Абе зупинилося серце та відмовили легені. За його життя до останньої хвилини боролися лікарі", – повідомили в префектурі Нара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія запровадила санкції проти поплічників Путіна: хто у списку

Поліція вже встановила особу стрільця – це житель міста, де виступав експрем'єр. 40-річного Тецуя Ямагамі затримали, його мотиви поки що невідомі. Спротиву він не чинив.

Сьогодні близько 11:30 за місцевим часом у політика мінімум двічі вистрілили зі спини. Абе отримав серйозні поранення в груди. На місці інциденту йому зробили масаж серця. Момент потрапив на відео.

Сіндзо Абе пішов у відставку у вересні 2020 року, обґрунтувавши це проблемами зі здоров'ям. У серпні 2020-го Абе двічі лягав до лікарні. Він очолював японський уряд найдовше в новітній історії країни – майже вісім років. Абе відомий як людина, яка зуміла реанімувати економіку Японії після 20 років стагнації.

Новим прем'єром Японії став соратник Абе Есіхіде Суга. Правляча Ліберально-демократична партія обрала Сугу на екстреному голосуванні, щоб той зміг відбути залишок терміну Абе.

Зараз ви читаєте новину «Експрем'єр Японії помер після скоєного на нього замаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі