вівторок, 05 липня 2022 11:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Японія запровадила санкції проти поплічників Путіна: хто у списку

Японія запровадила санкції проти поплічників Путіна: хто у списку
Японія запроваджує нові санкції проти Росії. Фото: pixabay.com

Японія запровадила санкції проти компаній Російської Федерації та Білорусі.

Спільно з Великою Британією, Сполученими Штатами Америки й Канадою, Японія наклала ембарго на імпорт і торгівлю російським золотом, заявив 5 липня керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram. Це рішення також підтримала Франція, але поки що не ухвалила, адже ЄС попросив розглянути це питання уважніше. Через це Росія втрачатиме $15 млрд на рік.

"До санкційного списку потрапили: віцепрем'єр РФ Дмитро Григоренко, голова Об'єднаної авіабудівної корпорації Юрій Слюсар, віолончеліст і близький друг президента Росії Володимира Путіна Сергій Ролдугін із дружиною, а також родичі олігарха Олексія Мордашова", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові кораблі Китаю та РФ увійшли в прилеглі води Японії

Раніше під санкції Японії потрапили понад 700 громадян РФ, а також понад 200 компаній і організацій.

Японія з низкою розвинених країн підтримує санкції проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну. Країна запровадила кілька пакетів санкцій, щоб посилити тиск на агресора паралельно з ЄС і США.

Частина санкцій із останнього пакету набула чинності 7 червня. На території Японії заморозили активи Россільгоспбанку, Московського кредитного банку й Білоруського банку розвитку та реконструкції.

Європейський Союз почав роботу над новими санкціями проти Російської Федерації, що заборонять імпорт російського золота. РФ є другою у світі країною за величиною золотодобування.

28 червня США заборонили імпорт російського золота.

Росія добуває приблизно 10% усього світового золота. Прибутки від його продажу посідають друге місце в російському бюджеті після експорту енергоносіїв. Санкції на золото дозволять позбавити російських агресорів великої кількості інвестицій.

Зараз ви читаєте новину «Японія запровадила санкції проти поплічників Путіна: хто у списку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі