неділя, 19 травня 2024 09:42

Член військового кабінету Ізраїля розкритикував Нетаньягу і погрожує вийти з уряду

Член військового кабінету Ізраїля розкритикував Нетаньягу і погрожує вийти з уряду
Колишній міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц вимагає розробити план війни проти ХАМАСу. Фото: Wikimedia

Член військового кабінету, колишній міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц вимагає від уряду розробити до 8 червня план війни проти терористичної організації ХАМАС.

Він погрожує вийти з уряду, якщо його вимоги не виконають. Про це він заявив у суботу в місті Рамат-Ган, передає CNN.

Він вважає, що у плані має йтися про ліквідацію ХАМАСу, звільнення заручників, створення альтернативного уряду в секторі, повернення ізраїльтян на північ Ізраїлю та досягнення прогресу у нормалізації відносин з Саудівською Аравією.

Ганц заявив, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу повинен вибирати між "перемогою і катастрофою".

"Якщо він вирішить вести націю до прірви, ми вийдемо з уряду, звернемося до народу й сформуємо уряд, який зможе принести справжню перемогу", - сказав член військового кабінету.

Ганц підтримує воєнну операцію Ізраїлю в Рафаху. Це місто він називає "воротами" для відновлення ХАМАСу. При цьому він визнає визнає згубний вплив війни на цивільне населення й наполягає на необхідності "рішучих дій".

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю відкинув погрози Ганца. Там сказали, що такі ультиматуми зашкодить Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нетаньяху заявив, що Ізраїль в будь-якому разі проведе операцію в Рафасі

"Умови, висунуті Бенні Ганцом, - це порожні слова, значення яких зрозуміле: закінчення війни й поразка Ізраїлю, відмова від більшості заручників, залишення ХАМАСу недоторканим і створення палестинської держави", - ідеться в заяві офісу.

Вихід Ганца з надзвичайного військового кабінету може зашкодити іміджу єдності у воєнний час, який намагався демонструвати Нетаньягу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу боїться видачі Міжнародним кримінальним судом у Гаазі ордера на його арешт.

Він звернувся до президента США Джо Байдена із проханням запобігти видачі МКС ордера на арешт високопосадовців ізраїльських чиновників.

Зараз ви читаєте новину «Член військового кабінету Ізраїля розкритикував Нетаньягу і погрожує вийти з уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі