вівторок, 30 квітня 2024 15:53

Нетаньяху заявив, що Ізраїль в будь-якому разі проведе операцію в Рафасі

Нетаньяху заявив, що Ізраїль в будь-якому разі проведе операцію в Рафасі
Ізраїль проведе операцію в місті Рафах, не залежно від результатів переговорів щодо заручників. Фото: pixabay.com

Ізраїль проведе операцію проти ХАМАС в місті Рафах на півдні Сектора Гази в незалежності від того, чи буде досягнута угода про припинення вогню і звільнення заручників.

Про це заявив прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, повідомляє Reuters.

"Не може бути й мови про те, що ми припинимо війну, не досягнувши всіх своїх цілей", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нетаньягу просить у Байдена захисту від арешту - ЗМІ

Через велику кількість цивільних США та деякі інші країни побоюються, що можливий наступ Ізраїлю спричинить велику кількість жертв серед мирного населення.

Рафах - місто в південній частині Сектора Гази на кордоні з Єгиптом, яке Ізраїль називає "останньою твердинею" ХАМАСу. Наразі там перебуває понад 1 млн цивільних, здебільшого - біженці з північної та центральної частин Гази, що залишили свої домівки під час операції ЦАХАЛ протягом минулих місяців.

Ізраїль відводить свої війська з півдня Сектору Гази для переозброєння та відпочинку. Це крок щодо розвитку війни, а не виведення військ з метою її припинення.

Ізраїль дав зрозуміти Вашингтону, що несподіваний крок із виведення військ з південної частини Гази спрямовано саме на це.

Зараз ви читаєте новину «Нетаньяху заявив, що Ізраїль в будь-якому разі проведе операцію в Рафасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі