середа, 13 вересня 2023 13:37

Чекав директиви Байдена: Маск розповів нову версію ситуації зі Starlink біля Криму

Чекав директиви Байдена: Маск розповів нову версію ситуації зі Starlink біля Криму
Американський мільярдер Ілон Маск знову прокоментував вимкнення Starlink біля Криму минулого року. Фото: скріншот

Система Starlink торік була вимкнена в районі Криму через американські санкції проти РФ.

Увімкнути її без спеціального дозволу від Білого дому Ілон Маск нібито не мав права. Таку нову версію відключення супутникового зв'язку американський мільярдер висловив, виступаючи на технологічній конференції All-In Summit.

Маск вкотре прокоментував свою участь у зриві операції українських військових з удару по російському флоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сенаті США вимагають розслідувати скандал з Маском та Starlink

"Причина, через яку Starlink був вимкнений, насправді була в тому, що США запровадили санкції проти Росії. Вони охоплюють Крим, і нам не дозволено вмикати зв'язок", – сказав Маск.

Він підтвердив, що справді отримав "відчайдушні" запити від українських офіційних осіб з проханням увімкнути Starlink біля Криму на час операції.

За словами Маска, він увімкнув би Starlink над півостровом, попри санкції, якби йому надійшла пряма директива від президента США Джо Байдена.

Американський мільярдер Ілон Маск відповів на звинувачення у блокуванні мережі Starlink біля берегів тимчасово окупованого Криму минулого року. Це, за словами експертів, нібито завадило ЗСУ завдати удару по окупантах на півострові.

Маск стверджує, що не давав завдання своїм фахівцям вимкнути супутникову мережу Starlink біля Криму, оскільки вона там взагалі не працювала.

Зараз ви читаєте новину «Чекав директиви Байдена: Маск розповів нову версію ситуації зі Starlink біля Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі