пʼятниця, 08 вересня 2023 08:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Хотіли "потопити більшу частину флоту РФ на якорі": Маск відповів на закиди у зриві атаки на Крим

Хотіли "потопити більшу частину флоту РФ на якорі": Маск відповів на закиди у зриві атаки на Крим
Американський мільярдер прокоментував звинувачення у зриві атаки на Чорноморський флот РФ. Фото: korrespondent.net

Американський мільярдер Ілон Маск відповів на звинувачення у блокуванні мережі Starlink біля берегів тимчасово окупованого Криму минулого року.

Це, за словами експертів, нібито завадило ЗСУ завдати удару по окупантах на півострові. Свою відповідь Маск опублікував у Twitter.

Він стверджує, що не давав завдання своїм фахівцям вимкнути супутникову мережу Starlink біля Криму, оскільки вона там взагалі не працювала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери атакують українських військових для отримання конфіденційної інформації з поля бою – розвідка

"Вказані регіони Starlink не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала", - написав Маск.

Водночас мільярдер визнав, що "був терміновий запит від державних органів на активацію Starlink аж до Севастополя".

"Очевидним наміром було потопити більшу частину російського флоту на якорі. Якби я погодився на їхній запит, тоді SpaceX був би явним співучасником великої війни та ескалації конфлікту", ‒ написав Маск.

У 2022 році глава компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск розпорядився відключити мережу супутникового зв'язку Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати атаку, яку Україна готувала проти російського Чорноморського флоту.

Мільярдер після розмов з представниками вищого керівництва країни-агресора всерйоз побоювався, що Росія у відповідь на успішну атаку України може застосувати ядерну зброю. Про це йдеться у уривку з нової біографії Маска, пише CNN.

Зараз ви читаєте новину «Хотіли "потопити більшу частину флоту РФ на якорі": Маск відповів на закиди у зриві атаки на Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі