вівторок, 12 вересня 2023 09:28

Спецтема: Війна Росії проти України

У Сенаті США вимагають розслідувати скандал з Маском та Starlink

У Сенаті США вимагають розслідувати скандал з Маском та Starlink
Фото: Pexels

Сенаторка від демократів Елізабет Уоррен вимагає провести розслідування щодо блокування генеральним директором SpaceX Ілоном Маском доступу до супутникової мережі Starlink в Україні.

Доступ до інтернету відключили під час атаки на російські військові кораблі біля узбережжя Криму, передає Bloomberg.

"Конгресу необхідно розслідувати, що тут сталося, і чи є у нас адекватні інструменти, щоб гарантувати, що зовнішня політика проводиться урядом, а не одним мільярдером", – вказала Уоррен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск сказав, чи вважає себе зрадником через обмеження роботи Starlink поблизу Криму

Додала, що Пентагон має вивчити свої контрактні відносини зі SpaceX, додала вона.

Маск разом з іншими керівниками технологічної галузі має взяти участь у закритій зустрічі із сенаторами в Капітолії 13 вересня.

Голова комітету зі збройних сил демократ Джек Рід заявив, що стурбований цим питанням з огляду на те, що уряди традиційно контролюють супутники.

"Відбулися дуже позитивні зміни в тому, що SpaceX знизила вартість доступу в космос, у тому числі для запусків з метою національної безпеки, але у Маска не може бути останнього слова, коли справа стосується національної безпеки", – сказав він.

Американський мільярдер Ілон Маск відповів на звинувачення у блокуванні мережі Starlink біля берегів тимчасово окупованого Криму минулого року.

Це, за словами експертів, нібито завадило ЗСУ завдати удару по окупантах на півострові. Свою відповідь Маск опублікував у Twitter.

Він стверджує, що не давав завдання своїм фахівцям вимкнути супутникову мережу Starlink біля Криму, оскільки вона там взагалі не працювала.

Зараз ви читаєте новину «У Сенаті США вимагають розслідувати скандал з Маском та Starlink». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі