понеділок, 16 січня 2023 09:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Білорусь та Росія почали масштабні авіанавчання: що відомо

Білорусь та Росія почали масштабні авіанавчання: що відомо
У Білорусі стартували спільні льотно-тактичні навчання білоруських і російських військових. Фото: facebook.com/mod.mil.by

У понеділок, 16 січня, стартувало спільне льотно-тактичне навчання авіаційних підрозділів збройних сил Білорусі та Росії.

Вони входять до складу авіаційного компонента регіонального угруповання військ (сил), пише пресслужба міністерства оборони Білорусі.

Повідомляється, що від російської сторони у заході бере участь військове формування повітряно-космічних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW назвали пріоритетні сценарії наступу РФ 2023 року

Міноборони Білорусі стверджує, що головною метою навчань є підвищення оперативної сумісності під час спільного виконання навчально-бойових завдань.

У ході навчання планується відпрацювати широкий спектр питань, зокрема:

– ведення повітряної розвідки;
– авіаційна підтримка угруповань військ;
– висадка тактичного повітряного десанту;
– доставка вантажів та евакуація поранених;
– спільне патрулювання повітряного простору вздовж державного кордону.

Для проведення навчання залучать всі аеродроми та полігони військово-повітряних сил та військ протиповітряної оборони збройних сил Білорусі.

8 січня міністерство оборони Білорусі оголосило про проведення в країні з 16 січня по 1 лютого 2023 року спільних російсько-білоруських тактичних льотно-тактичних навчань.

Ці навчання не варто сприймати як пряму загрозу нового наступу на Київ чи концентрованих ракетних ударів по столиці, впевнений начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Британська розвідка вважає, що нове розміщення російської авіації в Білорусі, швидше за все, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь та Росія почали масштабні авіанавчання: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі