неділя, 04 грудня 2022 10:31

Американські експерти з'ясували, навіщо Шойгу літав до Мінська

Американські експерти з'ясували, навіщо Шойгу літав до Мінська
3 грудня президент Білорусі Олександр Лукашенко провів у Палаці Незалежності зустріч із міністром оборони Росії Сергієм Шойгу. Фото: belta.by

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу зустрічався з білоруським колегою Віктором Хреніним і самопроголошеним президентом країни Олександром Лукашенком під час візиту до столиці Білорусі Мінська.

Мета цієї зустрічі – тиснути в питанні подальшого підтримання російської агресії проти України. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що Шойгу міг зустрічатися з Хреніним і Лукашенком для того, щоб тиснути на білоруський режим з метою подальшого підтримання наступальної кампанії Росії в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шойгу відрядив заступника в іншу країну. Імовірно, випрошувати ракети – ISW

"Міністри оборони Росії та Білорусі зустрілися в Мінську, щоб, імовірно, ще більше зміцнити двосторонні зв'язки у сфері безпеки між Росією та Білоруссю. Імовірно, Шойгу намагався тиснути на Білорусь, щоб вона продовжила підтримувати наступальної кампанії Росії в Україні", – заявили експерти.

3 грудня сервіс відстеження польотів авіасуден Flightradar24 зафіксував політ урядового літака Росії Ту-204. Це судно ще називають "повітряним штабом Путіна". За інформацією білоруських ЗМІ, насправді на літаку кремлівського диктатора був Сергій Шойгу.

Згодом приїзд Шойгу до Мінська підтвердила пресслужба Олександра Лукашенка. Білоруський диктатор на зустрічі заявив, що Україна нібито "хоче продовжувати війну", яку почала проти неї Росія. При цьому він каже, що війна може тривати "до останнього чи то українця, чи то вже там поляка або ще найманців".

Зараз ви читаєте новину «Американські експерти з'ясували, навіщо Шойгу літав до Мінська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі