неділя, 04 грудня 2022 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Шойгу відрядив заступника в іншу країну. Імовірно, випрошувати ракети – ISW

Шойгу відрядив заступника в іншу країну. Імовірно, випрошувати ракети – ISW
Заступник голови міноборони РФ Сергія Шойгу (на фото) поїхав до Ірану. Фото: ТАСС

Керівник генерального штабу збройних сил Ірану генерал-майор Мохаммад Багері повідомив про зустріч із заступником міністра оборони Росії генерал-полковником Олександром Фоміним.

Сторони могли обговорювати нові постачання дронів і ракет, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Інформація про зустріч високопосадовців з'явилася в Telegram Багері.

Згідно з офіційними повідомленнями іранських державних ЗМІ, вони обговорили "неуточнену" військову співпрацю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран міг передати Росії сотні бойових БПЛА – Пентагон

"Можливо, обговорювали продаж іранських безпілотників і ракет Росії для використання в Україні. Багері є головнокомандувачем оборони Ірану та відповідає за військову політику й стратегічне керівництво", – ідеться в огляді ISW.

Про зустріч у російських ЗМІ Банері й Фоміна поки що не повідомляли.

20 жовтня Європейський Союз запровадив санкції проти Ірану за постачання Росії ударних безпілотників задля використання їх проти України.

Влада Ірану категорично відкидала звинувачення в продажу безпілотників Російській Федерації. У Тегерані також заперечували, що направили інструкторів до тимчасово окупованого Криму для навчання росіян користуватися бойовими дронами модифікації Shahed.

У листопаді офіційний Тегеран вперше публічно визнав постачання дронів-камікадзе РФ. Однак з обмовкою: безпілотники передали нібито до початку повномасштабної війни й у невеликих кількостях.

Іран найближчим часом відправить Росії сотні нових дронів-камікадзе, а також тактичні балістичні ракети ближнього радіуса дії, за даними української розвідки й американського телеканалу CNN.

Зараз ви читаєте новину «Шойгу відрядив заступника в іншу країну. Імовірно, випрошувати ракети – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі