вівторок, 19 лютого 2013 00:00

Грабіжників упіймали за дві години

Автор: Малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— У час ночі один підійшов, купив кружку за 30 гривень. Трохи покрутився, обдивився і вийшов. Сів у сіре "Ауді-А6" і поїхав у сторону Хмельницького. За минут 10 залітає ще з двома. Усі в спортівном, на голові маски з прорєзами. Налякали пістолєтом вроді, щось подобне стирчало з куртки. Починають згрібати саме ценне — овчинні та коров'ячі шкури. 10 штук забрали, — згадує 49-річна Валентина Саволюк із села Літинка Літинського району Вінниччини.

Жінка працює продавцем у цілодобовій крамниці на узбіччі траси біля сусіднього села Громадське. 11 лютого 24-річний Василь Омельченко з товаришами 23-річним Олегом Ткаченком із села Жовтень Ширяївського району Одещини та одеситом 18-річним Максимом Приходьком пограбували її.

— Я вмліла і сіла, коли вони забігли. Стала кричати, як ті поїхали, аж захрипла. Бігом міліцію визвала. До сіх пор не можу дійти до тями, — продовжує Валентина Саволюк.

Під час нападу злочинці забрали ще чотири спортивні жовто-блакитні куртки, хутряні жилети для дорослих і дітей, взуття з овчини. Поцупили й подушку, пошиту у вигляді пишних жіночих грудей.

Грабіжники поїхали до Вінниці. Перед цим змінили номери на авто.

— Прикмети машини розіслали всім постам ДАІ. Коли їх зупиняли, вони тікали. Патрульні стали переслідувати. Так вони доїхали до Вінниці на Немирівське шосе. Там ми втікачів загнали у глухий кут. Дорогу перекрили вантажівками, — каже заступник начальника обласної міліції Віктор Слободянюк.

Грабіжники вискочили з іномарки і почали тікати в різні напрямки. Одного зловили одразу, інших шукали зі службовими собаками.

— За 2 години вже були в наручниках. Ховалися в лісі біля села Майдан-Чапельський і в приватному секторі на околиці Вінниці, — додає. — Усі мали роботу, однак хотіли кращого життя.

Один із затриманих судимий. Тепер усім загрожує до 10 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Грабіжників упіймали за дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі