вівторок, 19 січня 2010 18:27

Збірні Алжиру й Анголи підозрюють у договірному матчі

Автор: фото: REUTERS/Mike Hutchings
  Протистояння алжирця Лайфакі (ліворуч) та ангольця Мабіна в останньому турі групового турніру
Протистояння алжирця Лайфакі (ліворуч) та ангольця Мабіна в останньому турі групового турніру

На футбольному Кубку африканських націй скандал — збірні Алжиру й Анголи підозрюють в організації договірного матчу.

18 січня відбулися останні зустрічі групового турніру в квартеті А. Вони принесли очікувані результати. Алжир і Ангола зіграли внічию — 0:0. Рахунок дозволив суперникам вийти до чвертьфіналу і залишити поза турніром збірну Малі.

— Алжир постраждав від подібного на Кубку світу 1982 року, коли нас обікрали Німеччина й Австрія. Тому ми негативно ставимося до подібних інцидентів. Обидві команди, Ангола і Алжир, намагалися не ризикувати. Це була тактична гра, — заявляє наставник алжирців Жозе Мануель.

Іще один поєдинок цієї групи, за підозрами, є договірним. У матчі-відкритті турніру Ангола й Малі зіграли 4:4, причому ангольці перемагали 4:0 за 15 хв. до завершення гри, але пропустила чотири м"ячі.

Коефіцієнт на такий фантастичний результат дорівнював 1 до 1000

За інформацією британської "Дейлі Телеграф", букмекери зафіксували великий потік ставок на рахунок 4:4 у той момент зустрічі, коли ангольці забили четвертий гол. При цьому коефіцієнт на такий фантастичний результат дорівнював 1 до 1000.

Ситуація, коли двоє команд у заключному турі "розписують" потрібний результат, не рідкість. Найпоказовішим став поєдинок групового турніру Євро-2004. Збірні Швеції і Данії не просто зіграли внічию, а з рахунком 2:2. Тільки він одночасно виводив команди до плей-офф і залишав поза ним збірну Італії.

Зараз ви читаєте новину «Збірні Алжиру й Анголи підозрюють у договірному матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі