середа, 11 жовтня 2006 15:53

"Ювентус" купить Тимощука за три мільйони євро

Автор: фото: reuters/Tony Gentile
  Анатолій Тимощук (на фото ліворуч) проти Алессандро Дель П’єро у матчі Італія–Україна, 7 жовтня 2006 року. Дель П’єро — капітан туринського ”Ювентуса”
Анатолій Тимощук (на фото ліворуч) проти Алессандро Дель П’єро у матчі Італія–Україна, 7 жовтня 2006 року. Дель П’єро — капітан туринського ”Ювентуса”

Капітан донецького "Шахтаря" Анатолій Тимощук, 27 років, може перейти до туринського "Ювентуса". Керівники 27-разового чемпіона Італії ладні викласти за опорного півзахисника три мільйони євро.

Президент "Шахтаря" Ринат Ахметов неодноразово заявляв про свою готовність відпустити Тимощука до елітного європейського клубу. І мати з трансферу не менш ніж 10 млн євро. Але туринці хочуть отримати футболіста, не платячи таких грошей.

Згідно з останніми нормами ФІФА, якщо гравець, якому ще не виповнилося 28 років, підписує з клубом контракт на п"ять сезонів, то після закінчення третього року угоди він може перейти до іншого клубу за власним бажанням. "Ювентусу" залишиться компенсувати "Шахтареві" два роки контракту.

Ахметов хоче мати за Тимощука 10 мільйонів євро

"Стара Синьйора" зараз виступає у серії "В" — нижчій лізі чемпіонату Італії. Влітку Турин залишили основні "хвилерізи" — француз Вієйра та бразилець Емерсон. Тож новий тренер "Юве" Дідьє Дешам змушений грати з Джуліано Джаннікеддою та Кристіано Дзанетті. Ці гравці не вищі за класом від Тимощука, а за самовіддачею та працездатністю навіть поступаються українцеві. Зате обоє знають італійський чемпіонат, чим не може похвалитися Тимощук.

Колишній спортивний директор "Шахтаря" Віктор Прокопенко, 61 рік, сказав "ГПУ", що про зацікавленість "Ювентуса" Тимощуком йому нічого не відомо.

— Але за три мільйони Тимощука точно ніхто не віддасть, — переконує Прокопенко.

А колишній гравець збірної України Віктор Леоненко, 37 років, вважає інформацію безглуздою.

— Хто тільки Тимощука не хоче, — скептично зазначає Леоненко. — "Манчестер Юнайтед", "Фіорентина", "Фейєноорд", "Селтік". Думаю, він ще довго гратиме за "Шахтар". І якщо й перейде кудись, то не до "Ювентуса", і не зараз.

Сам Тимощук учора опівдні на дзвінок "ГПУ" не відповів.

"Шахтар" хоче придбати Вієрі

Донецький "Шахтар" хоче купити італійського форварда Крістіана Вієрі, 33 роки. Керівництво чемпіона України запропонувало Вієрі чотиримісячний контракт. Він може заробити мільйон євро.
Вієрі зараз виступає на батьківщині за "Аталанту", де отримує 1,5 тис. євро на місяць. За кожний забитий гол президент бергамського клубу Джакомо Рандаццо обіцяє платити Вієрі премію в 100 тис. євро. Але форвард у нинішньому сезоні не зіграв жодного матчу, тренер тримає його на лаві запасних.
1999-го Вієрі перейшов із "Лаціо" до "Інтера" і став найдорожчим гравцем світу. "Інтер" заплатив за трансфер $50 млн. Окрім "Лаціо" та "Інтера", форвард виступав за "Ювентус", "Атлетіко", "Мілан", "Монако". Став кращим бомбардиром чемпіонату Італії 2002/03.

Зараз ви читаєте новину «"Ювентус" купить Тимощука за три мільйони євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі