понеділок, 13 липня 2009 18:31

Українські студенти вибороли на Універсіаді 31 нагороду

Автор: фото з сайту www.turnir.com.ua
  Золоту нагороду Універсіади в Белграді українська шаблістка Ніна Козлова (ліворуч) виборола у протистоянні із росіянкою Вікторією Ковальовою
Золоту нагороду Універсіади в Белграді українська шаблістка Ніна Козлова (ліворуч) виборола у протистоянні із росіянкою Вікторією Ковальовою

У неділю в Белграді (Сербія) фінішувала XXV Всесвітня літня Універсіада. Українці повернулися додому із 31 медаллю: сім золотих, 11 срібних і 13 бронзових нагород. Посіли шосте місце серед 56 команд. Найбільше медалей у росіян — 75.

Золоті нагороди здобули жіночі збірні з фехтування на шпагах і шаблістки. Обидві команди здолали у фіналах росіянок. Плавець Ігор Борисик завоював два "золота" і встановив рекорди брасом на дистанціях 100 і 200 м. Костянтин Міляєв став кращим у стрибках у воду з 10-метрової вежі, а останнє "золото" здобув чемпіон Олімпіади у Пекіні лучник Віктор Рубан.

Дворазова бронзова призерка Олімпіад Ганна Безсонова стала другою в індивідуальних змаганнях із художньої гімнастики та у вправах зі скакалкою, м"ячем і зі стрічкою. Вона програла лише олімпійській чемпіонці росіянці Євгенії Канаєвій.

Студентська збірна з футболу вдруге стала чемпіоном Універсіади. У фіналі підопічні Володимира Лозинського перемогли команду Італії з рахунком 3:2. Два роки тому українці також взяли гору над італійцями — 1:0.

— Наш успіх тоді багато хто вважав випадковим. Зрештою, захистити титул набагато складніше, аніж завоювати, — каже Володимир Лозинський, 54 роки.

За студентську збірну на Універсіаді виступали шість гравців із клубів прем"єр-ліги. Київський "Арсенал", донецький "Металург", сімферопольська "Таврія" та ужгородське "Закарпаття" відпустили своїх гравців у Белград за три тижні до початку нового чемпіонату.

Два роки тому в Бангкоку збірна України зайняла третє місце в командному заліку із 66 медалями: 28 золотими, 20 срібними і 18 бронзовими.

Зараз ви читаєте новину «Українські студенти вибороли на Універсіаді 31 нагороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі