четвер, 01 липня 2010 01:04

Тенісний матч тривав 11 годин

Автор: фото: REUTERS/Hamish Blair
  Джон Існер (ліворуч) та Ніколя Майю після поєдинка, який тривав три дні
Джон Існер (ліворуч) та Ніколя Майю після поєдинка, який тривав три дні

Організатори Вімблдонcького тенісного турніру нагородили американця Джона Існера, 25 років, та 28-річного француза Ніколя Майю. Вони зіграли найдовший матч в історії — поєдинок тривав 11 год. та 5 хв. Спортсмени отримали кришталеві вази і шість келихів для шампанського.

Оргкомітет турніру відзначив також суддю зустрічі. 44-річний Мохамед Лахяні отримав у подарунок кришталеву вазу, клубну краватку Вімблдона і срібні запонки. Коментуючи свою роботу, шведський арбітр зазначив, що під час поєдинку не думав про втому:

— Намагався робити свою роботу якнайкраще заради цих хлопців.

19-та ракетка світу американець Джон Існер і француз Ніколя Майю, який посідає 148-му сходинку в рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів (ATП), у перший день зіграли лише чотири сети. Потім матч перервали через темряву. Наступного дня п"ятий сет спортсменам дограти так і не вдалося — гру зупинили з рахунком в останній партії 59:59.

На третій день турніру гра Майю та Існера нарешті завершилася. Існер переміг — 6:4, 3:6, 6:7 (7:9), 7:6 (7:3), 70:68.

Обидва тенісисти втратили по ходу "марафонської" зустрічі по 16 тис. калорій, за оцінками медиків. За час поєдинку переможець випив 40 пляшок води, з"їв три банани і 12 енергетичних батончиків.

Коментуючи підсумки гри, російська тенісистка Марія Шарапова порадила Існеру і Майю показатися лікарям. Таке саме раніше радив багаторазовий переможець турнірів "Великого шолома" американець Джон Макінрой.

Самі тенісисти після матчу заявили, що перш за все хотіли б як слід поїсти, а потім виспатися. Оскільки перед вирішальною сутичкою вони обидва погано спали.

Зараз ви читаєте новину «Тенісний матч тривав 11 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі