пʼятниця, 08 лютого 2019 00:40

Шведу краще їхати до Бельгії

Автор: www.narodna-pravda.ua
  Мар’ян Швед гратиме за ”Селтік” з літа. До того часу залишиться в ”Карпатах”
Мар’ян Швед гратиме за ”Селтік” з літа. До того часу залишиться в ”Карпатах”

Нападаючий "Карпат" Мар'ян Швед, 21 рік, пере­йшов до шотландського "Селтіка". Я розцінюю цей трансфер як фінансову інвестицію британського клубу. Якщо все вийде — за помірні гроші знайшли якісного футболіста. Якщо не вийде — шляхом оренд можна буде повернути кошти за Шведа. Тому для "Селтіка" тут ризики невеликі.

Упродовж всього трансферного вікна зими-2019 писали про інтерес до Шведа з боку різних команд. Називали київське "Динамо", бельгійський "Гент", іспанські команди. Швед — футболіст неординарний. Має гарну швидкість, техніку, миттєво приймає рішення. Але є проблеми зі взаємодією з партнерами. Явно не вистачає стабільності. Може видати хорошу гру, а може провалитися. Тому я не бачу Мар'яна в Україні. У "Шахтарі" на провідних ролях в атаці — бразильці. У "Динамо" є такі само молоді власні гравці, які нічим не поступаються Шведу, а, може, і переважають його. Була б у нас сильна третя команда, як свого часу "Дніпро" чи "Металіст" — можна було б спробувати себе там. У цих командах Шведу було б простіше знайти себе та прогресувати.

Цікавим варіантом могла бути б Бельгія. Там багато уваги приділяють якраз атакувальному стилю футболу. У бельгійських клубах можна розвиватися. Специфіка місцевих команд полягає в тому, що вони готують футболістів для сильніших команд та чемпіонатів. Тому вміють чекати й шукати підхід до молодих гравців. Практика показує, що українські футболісти найуспішніші саме у Бельгії. Тут їм простіше проявити себе. На противагу цьому в "Селтіку" потрібно буде давати результат одразу. Команда бореться за чемпіонство кожного сезону та грає в Лізі чемпіонів. Часу на розкачку тут просто немає.

Зараз для Шведа важливо стабільно отримувати стабільну гральну практику. З одного боку, добре, що Мар'ян буде отримувати стабільну ігрову практику — до літа він залишається у "Карпатах" на правах оренди. З другого — йому також важливо пройти процес звикання до нової країни та чемпіонату. " Селтік" — не найпростіший клуб. Було б краще звикати до нових умов, можливо, граючи в оренді десь у Шотландії.

Період Шведа у молодіжній збірній України завершився. Думаю, що Мар'яну трохи не пощастило з перспективами в національній команді, незважаючи на травму Ярмоленка та проб­леми із форвардом.

Час експериментів у команді Андрія Шевченка минув. Для національної команди настав час показувати результат. Тому тренер не покладатиметься на молодих футболістів. Довіру матимуть перевірені виконавці, які мають досвід виступів за національну ­команду. Проявити себе у такій ситуації молодий гравець може тільки у особливому випадку.

Зараз ви читаєте новину «Шведу краще їхати до Бельгії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі