вівторок, 02 липня 2013 06:31

Стаховський обіграв Федерера за три години

Автор: фото: REUTERS
  Сергій Стаховський народився у Києві. Мешкає і тренується в Братиславі, Словаччина
Сергій Стаховський народився у Києві. Мешкає і тренується в Братиславі, Словаччина

У другому колі Вімблдону український тенісист Сергій Стаховський, 27 років, переграв діючого чемпіона цих змагань, третю ракетку світу Роджера Федерера зі Швейцарії. 6:7, 7:6 7:5 7:6 — матч тривав 3 год. До цього Федерер, семиразовий чемпіон Вімблдону, не програвав 36 поєдинків на турнірах серії "Великиого Шлема" раніше, ніж у чвертьфіналі. Такої серії в історії тенісу не має ніхто.

 

Стаховський поставив Федерера в незручне становище своєю тактикою. Він часто використовував класичну для Вімблдона гру — подача з виходом на сітку. Роджер сам полюбляє таку тактику: гра від оборони йому не імпонує. Українець результативно завершив на сітці 61 розіграш, Федерер — 35. Стаховський також більше ризикував, грав на задній лінії — він пробив навиліт на 15 м'ячів більше за суперника.

 

П'ять інших найгучніших перемог українців над елітними гравцями

1. Андрій Медведєв-Стефан Едберґ, Швеція. 6:0, 6:7, 7:5, 6:4. 1993 рік, відкритий чемпіонат Франції.

Едберґ тоді був третьою ракеткою світу. Хоча все-таки швед більше любив грати на швидкісних покриттях — чемпіонат Франції проходить на повільному ґрунті. 19-річний Андрій, висхідна молода зірка, після цього матчу дійшов до півфіналу.

2. Медведєв — Джим Кур'є, США. 6:3, 1:6, 7:6. 1993 рік, підсумковий чемпіонат світу. Українець закінчив найкращий свій сезон перемогою над гравцем, який без видатних фізичних даних сповідував елегантну та розумну гру. Кур'є, один з найкращих тенісистів 1990-х, був другою ракеткою світу на момент зустрічі.

3. Медведєв — Піт Сампрас, США. 7:5, 1:6, 6:4, 6:3. 1999 рік, відкритий чемпіонат Франції. У другому колі українець переміг найтитулованішого гравця 1990-х, багаторічного лідера професійного туру. На момент гри Сампрас був другий у рейтингу. Він так ніколи й не виграв турнір у Парижі та не зібрав повної колекції "Шоломів".

4. Медведєв — Густаво Куертен, Бразилія. 7:5, 6:4, 6:4. 1999 рік, відкритий чемпіонат Франції. Після Сампраса українець здолав у чвертьфіналі затятого "ґрунтовика" Куертена та дійшов аж до фіналу. Після цієї поразки Куертен виграв у Парижі двічі поспіль і став першою ракеткою світу.

5. Олександр Долгополов — Робін Сьодерлінг, Швеція. 1:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:2. 2011 рік, відкритий чемпіонат Австралії-2011. 22-річний українець став відомий після цього поєдинку. Переміг четверту ракетку світу. Після цього матчу про Долгополова заговорили як про найцікавішого гравця туру за манерою гри — постійно ризикує.

Зараз ви читаєте новину «Стаховський обіграв Федерера за три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі