вівторок, 06 вересня 2011 07:45

Саладуха виграла чемпіонат світу

Автор: фото: REUTERS/PHIL NOBLE
  Ольга Саладуха стрибає на 14,94 метра — цього виявилося достатньо для здобуття першого місця
Ольга Саладуха стрибає на 14,94 метра — цього виявилося достатньо для здобуття першого місця

28-річна донеччанка Ольга Саладуха здобула "золото" на чемпіонаті світу з легкої атлетики у секторі потрійного стрибка. Для цього їй навіть не довелося долати 15-метрову позначку.

Українка приїхала на змагання переможцем індивідуального та командного чемпіонатів Європи, лідером "Діамантової ліги" та володарем другого результату сезону у світі. Найгострішої боротьби за перше місце чекали від донеччанки та Ярхеліс Савіньє із Куби. Однак кубинка залишила сектор після трьох спроб. Травмовану спортсменку забрали на ношах. З результатом 14,43 м вона посіла шосту позицію.

Конкуренцію Саладусі намагалися скласти Ольга Рипакова із Казахстану та Катеріне Ібарген із Колумбії. Проте жодній з них так і не вдалося перевершити результат українки. Свій переможний стрибок Ольга виконала у першій спробі. Приземлилася на позначці 14,94 м. У Рипакової — 14,89, а в Ібарген — 14,84 м.

— Я їхала у Тегу за "золотом". Це була моя мрія. Проте не думала, що переможною буде перша спроба. Її я виконувала як пробну, — розповідає Ольга Салаxдуха після виступу.

 

Українки здобули "бронзу" в естафеті

Чемпіонат закінчився 4 вересня. В останній день змагань Україна здобула другу нагороду — "бронзу" у жіночій естафеті 4х100 м. Олеся Повх, Наталія Погребняк, Марія Рємєнь та Христина Стуй подолали дистанцію за 42,51 с. Перемогли американки з найкращим результатом сезону у світі — 41,56. Збірна Ямайки з національним рекордом друга — 41,70.

Із двома медалями наша збірна замкнула десятку найсильніших у загальнокомандному заліку. Найбільше нагород в американців — 25. 12 з них золоті, вісім срібні і п'ять бронзові.

З чемпіонату світу-2009 українці повернулися без медалей. А "золото" востаннє здобували 2005 року.

 

Зараз ви читаєте новину «Саладуха виграла чемпіонат світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі