пʼятниця, 28 жовтня 2011 06:45

"Шахтар" керував грою

Автор: фото: Володимир Котленко
  Форвард ”Динамо” Артем Мілевський намагається прорватися крізь гравців ”Шахтаря” Генріха Мхітаряна (ліворуч) та Даріо Срну. Мілевський замінив Шевченка у перерві і зумів забити один м’яч. Але він уже нічого не вирішував
Форвард ”Динамо” Артем Мілевський намагається прорватися крізь гравців ”Шахтаря” Генріха Мхітаряна (ліворуч) та Даріо Срну. Мілевський замінив Шевченка у перерві і зумів забити один м’яч. Але він уже нічого не вирішував

"Динамо" та "Шахтар" уперше зіграли у 1/8 фіналу Кубка України. Донецький клуб п'ятий раз поспіль переміг найпринциповішого суперника у цьому турнірі. Підопічні Мірчі Луческу зробили це в Києві, де не вигравали з липня 2004 року.

Матч коментує колишній нападаючий сімферопольської "Таврії" Олександр Гайдаш, 44 роки:

— "Шахтар" невдало провів два останні поєдинки. Тому головний тренер "гірників" Мірча Луческу перестрахувався й зіграв у невластивий команді футбол — від оборони. Якщо в матчі чемпіонату місячної давнини "Динамо" змусило суперника захищатися, то тепер донеччани самі відтягнулися до своїх воріт. Тактично гості були значно гнучкіші за сумою факторів: і командно, і індивідуально. Тому було ілюзорне враження, що "Динамо" має перевагу, але реальним керівником гри був його суперник.

"Шахтар" відійшов від схеми 1-4-2-1 на користь 1-4-4-2, розташувавши на флангах Тейшейру та Косту, а форвардів — Едуардо та Адріано. Що це дало гірникам?

— Перше: дозволило частково нейтралізувати активність "Шахтаря" на флангах. Друге: Едуардо опинився у звичній для себе ролі чистого нападаючого і забив два голи.

Чим пояснити слабку гру "Динамо" в обороні?

— Її стрижневий гравець Тарас Михалик довго лікувався. Оптимальних кондицій поки що не набув. Помилки Михалика призвели до голів у ворота "Динамо".

З Кубку України вибули "Металіст", "Дніпро", "Динамо". "Шахтар" переможе у турнірі?

— На 90 відсотків думаю, так і трапиться. Стовідсотково гратиме у фіналі. А у вирішальному матчі усяке може бути: 2009-го "Ворскла", наприклад, команду Луческу перемогла.

Футбол. Кубок України. 1/8 фіналу

"Динамо" (Київ) — "Шахтар" (Донецьк) — 2:3 (1:2)

26 жовтня. Київ. Стадіон "Динамо" ім. Валерія Лобановського. 16 800 глядачів (розрахований на 16 863). +4°С

Суддя: Анатолій Абдула (Харків)

"Динамо": Шовковський-к, Даніло Сілва (Алієв, 72), Михалик, Бетао, Попов, Вукоєвич, Гармаш, Ярмоленко, Гусєв, Шевченко (Мілевський, 46), Ідеє

Тренер: Юрій Сьомін (Росія)

"Шахтар": Рибка, Срна-к, Чигринський (Кучер, 82), Ракицький, Шевчук, Гюбшман, Мхітарян, Алекс Тейшейра, Дуґлас Коста (Вілліан, 70),  Едуардо (Гай, 90+4), Луїс Адріано

Тренер: Мірча Луческу (Румунія)

Голи: Едуардо (9, 88), Алекс Тейшейра (21), Ярмоленко (41), Мілевський (90+4)

Попередження: Едуардо (48), Гусєв (70), Рибка (72), Ярмоленко (76), Алієв (85), Попов (89), Мхітарян (90+3), Михалик (90+3)

"Карпати" (Львів) — "Металіст" (Харків) — 1:0

"Волинь" (Луцьк) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 3:2

"Сталь" (Дніпродзержинськ) — "Чорноморець" (Одеса) — 0:4

"Буковина" (Чернівці) — "Арсенал" (Київ) — 0:2

"Металург" (Запоріжжя) — "Ворскла" (Полтава) — 3:0

"Суми" (Суми) — "Зоря" (Луганськ) — 1:3

"Металург" (Донецьк) — "Кривбас" (Кривий Ріг) — 4:0

Чвертьфінальні матчі Кубка України відбудуться 11 квітня 2012 року

 

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" керував грою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі