вівторок, 19 травня 2009 16:08

Раньєрі звільнили з "Ювентуса"

Керівництво італійського "Ювентуса" звільнило Клаудіо Раньєрі, 57 років, із посади головного тренера команди. 27-разовий чемпіон Італії ще в кінці березня збирався боротися за черговий титул, відстаючи від тодішнього лідера — "Інтера" — на сім очок, але з 21 березня не зміг виграти жодного зі семи поєдинків. Нині, за два тури до закінчення чемпіонату Італії, "Ювентус" іде на третьому місці, на очко випереджаючи "Фіорентину". Якщо найпопулярніший італійський клуб поступиться і цією позицією, то втратить гарантоване місце в груповому турнірі Ліги чемпіонів і буде змушений пробиватися туди через кваліфікаційний турнір.

Раньєрі очолив "Ювентус" улітку 2007-го, замінивши Дідьє Дешама. Клуб тоді  повернув місце в еліті і посів у сезоні-2007/08 третє місце. Цього сезону "Ювентус" дійшов до першого раунду плей-офф Ліги чемпіонів, поступившися в ньому англійському "Челсі". Тренер не зміг знайти оптимальний баланс між досвідченими футболістами та новачками, а головне — поставити гру в обороні, яка діяла настільки провально, що безсилим був і один із найкращих голкіперів світу Джанлуїджі Буффон.

Поки що наступником Раньєрі став 42-річний Чіро Феррара, колишній захисник "Ювентуса".

За неофіційною інформацією, повноцінним тренером "Юве" з наступного сезону може стати наставник "Роми" Лучано Спалетті або колишній капітан клубу Антоніо Конте, який цього сезону вивів до вищої ліги "Барі". Але не виключено і затвердження Феррари на новій посаді. Подейкують, він улітку 2010 року зможе вмовити Марчелло Ліппі, нинішнього наставника національної команди Італії, одного з найуспішніших тренерів в історії "Ювентусу", стати спортивним директором клубу.

Зараз ви читаєте новину «Раньєрі звільнили з "Ювентуса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі