середа, 08 липня 2009 18:19

Презентація Роналду побила рекорд Марадони

У вівторок мадридський "Реал" офіційно представив португальця 24-річного Кріштіану Роналду.

Найкращого футболіста світу 2008-го купили в англійського "Манчестер Юнайтед" за 93,4 млн євро. Цей трансфер став найдорожчим в історії футболу. Роналду побив рекорд француза Зінедіна Зідана, який 2001-го перейшов у "Реал" з італійського "Ювентуса" за 75 млн євро.

— Я завжди говорив, що клуб має платити великі гроші за найкращих футболістів.  Пишаюся тим, що став найдорожчим гравцем в історії, — каже Роналду.

Презентація гравця відбулася на 90-тисячному стадіоні "Сантьяго Бернабеу". На арену прийшла рекордна кількість уболівальників — понад 85 тис.

Попередній рекорд відвідуваності презентації належав аргентинцеві Дієго Марадоні: 1984-го його перший вихід на поле у футболці італійського "Наполі" зібрав 75 тис. глядачів. Офіційне  представлення бразильця Кака у "Реалі" минулого тижня зібрало 55 тис. фанатів.

Роналду виступатиме під дев"ятим номером. Раніше під ним грали два бразильці — Альфредо ді Стефано й Роналдо.

У мадридському клубі португалець за шість років заробить 125 млн євро. Щотижня отримуватиме по 647 тис. євро. Це у 33 рази більше, ніж платять пересічному іспанцеві.

У літнє трансферне вікно новачками "Реала" стали бразилець Кака, француз Карім Бензема та іспанець Рауль Альбіоль. Усього на зміцнення команди "Реал" витратив понад 200 млн євро. Планують купити ще двох футболістів і продати 10. Серед ймовірних новачків називають француза Франка Рібері й іспанця Хабі Алонсо.

Зараз ви читаєте новину «Презентація Роналду побила рекорд Марадони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі