пʼятниця, 17 травня 2024 19:15

Що буде, якщо закушувати горілку огірками

Що буде, якщо закушувати горілку огірками
Спиртне не можна закушувати огірками Фото: pinterest

Якщо закушуєте горілку маринованими огірками, то цього робити не слід.

Від такої звички краще відмовитись, кажуть лікарі.

Мариновані огірки, як і інші подібні до них продукти, містять велику кількість оцту, що подразнює оболонку шлунково-кишкового тракту.

Будь-які маринади під час поєднання з алкогольними напоями можуть стати причиною запалення. Додатково алкоголь швидше всмоктується у шлунок, а тому сп'яніння настає за коротший термін. Варто зазначити, що подібний ефект (до маринованих огірків) дають також і всі гострі страви.

Гастроентерологи попереджають, що звичка закушувати горілку чи інші міцні алкогольні напої солоними огірками, різного роду маринадами, гострими продуктами може стати причиною таких неприємних та досить серйозних проблем зі здоров'ям як виразка шлунку, ерозія або гастрит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка доза алкоголю може призвести до раку

Що краще з'їсти після випитого алкоголю

Якщо ви вживаєте горілку чи інші алкогольні напої, додайте до меню квашену капусту і зелень, зокрема петрушку, кінзу, салати, зелену цибулю. Вони ідеально підходять для закушування під час застілля, запевняють лікарі.

Є ряд продуктів, які не варто поєднувати з алкогольними напоями. Це може призвести до порушень травлення, водного балансу, нудоти.

Солоні продукти не варто поєднувати з алкоголем. Подібні закуски призводять до зневоднення, а отже захочеться збільшити кількість спиртного

Не варто також до таких напоїв вибирати десерти, солодощі. У цьому випадку навантаження на органи буде збільшено, можуть початися проблеми зі шлунком, а також похмілля буде яскравішим.

Зараз ви читаєте новину «Що буде, якщо закушувати горілку огірками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі