вівторок, 23 березня 2010 17:43

Перес націлився на купівлю Руні

У нинішнього мадридського "Реала" немає "зірок" на вістрі атаки. Рональдо та ван Ністельрой залишили клуб. Рауль сидить на лаві запасних. Кріштіану Роналду та Ігуаїн діють із глибини. Бензема сподівань не виправдовує.

У таких випадках президент королівського клубу Флорентіно Перес не дивиться на кантеру — молодіжну команду. Тому появи нових Солдадо або Портільйо очікувати не варто. Як і повернення Альваро Негредо. Перес краще візьме ще один кредит. Він хотів забрати в "Мілана" Пато, але бразилець часто травмується, та й не діє безпосередньо на "лінії вогню". Тому Флорентіно звернув увагу на форварда "Манчестер Юнайтед" Вейна Руні. Той уміє абсолютно все — і забивати, і віддавати передачі, атакувати і першим темпом, і другим, грати за схеми з одним форвардом чи двома, забивати ногою і головою. Руні практично не втрачає м"ячів. Навіть якщо біля нього кілька гравців суперника.

"Реал" пропонує англійцям 70 млн євро. З одного боку, це мало. Руні стабільніший за 94-мільйонного Кріштіану Роналду, не провалює окремих матчів. З другого — МЮ потрібні гроші. Борги чемпіона Англії сягають 718 млн фунтів — такі наслідки політики американських власників клубу, братів Ґлейзерів. І навіть величезною сумою, отриманою влітку за Роналду, сер Алекс Ферґюсон розпорядився ощадливо. Не було ні Вільї, ні Рібері — тільки Валенсія зі скромного "Вігана".

Сер Алекс ставиться до "Реала", як Рональд Рейган до Радянського Союзу

Навіть зовнішність Руні, схожого на завсідника англійських генделиків, суперечить філософії "Реала". Це не португальський мачо Кріштіану Роналду з його гламурним образом — дівчатка навряд чи масово розкуповуватимуть білосніжні футболки з написом "Руні". До того ж англійцям складно пристосуватися до іспанської примери — МакМанаман та Бекхем хоч здобули у Мадриді титули, то Оуен і Вудгейт провалилися й залишилися ні з чим.

Сер Алекс ставиться до "Реала", як Рональд Рейган до Радянського Союзу. Ні, імперією зла хитрий шотландець королівський клуб не назве. Він просто нагадає, хто обійшовся Валенсією і гратиме у чвертьфіналі Ліги чемпіонів, а хто купив Роналду, Кака, Бензема та Хабі Алонсо і знову вилетів у 1/8 фіналу.

Зараз ви читаєте новину «Перес націлився на купівлю Руні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі