пʼятниця, 07 жовтня 2011 00:30

"Павлов просить постійно рухатися"

Автор: фото з сайта www.neformat.biz.ua
  Роман Безус народився у Кременчузі, грав за місцевий ”Кремінь”. До ”Ворскли” перейшов взимку 2009-го
Роман Безус народився у Кременчузі, грав за місцевий ”Кремінь”. До ”Ворскли” перейшов взимку 2009-го

— Рекомендую вам звернути увагу на Безуса, — сказав недавно Микола Павлов, головний тренер полтавської "Ворскли". Його запитали, хто з теперішніх гравців клубу може заявити про себе на рівні Андрія П'ятова, Олександра Чижова, Дениса Кулакова — колишніх футболістів "Ворскли", які грають у "Шахтарі" та "Дніпрі".

У неділю "Ворскла" поступилася "Динамо" — 1:2. Однією з причин поразки Павлов назвав втому Безуса, який змушений був попросити заміну.

— Втомився, — розповідає 21-річний Роман Безус. Телефонний дзвінок застав його у таборі молодіжної збірної. 7 жовтня "молодіжка" зіграє на Мальті відбірковий матч Євро-2013. — Відчув біль у нозі, зробив кілька ривків і зрозумів, що продовжити матч не зможу.

Результат матчу проти "Динамо" логічний?

— Важко сказати. Якщо дивитися на перший тайм, поразки не заслуговували точно. Непогано рухалися, комбінували, гол забили красивий. Хоча й у киян до перерви були моменти. Багато вирішив вихід Ярмоленка у другому таймі — разом з Гусєвим вони додали гостроти на фланзі. А Мілевський класно став підігрувати. Кияни підвищили швидкість і зуміли нам забити два голи. Дуже шкода, що Маркоський не реалізував момент наприкінці матчу, — "Динамо" врятував Шовковський. Була ще непогана нагода у Курилова: ні, ми точно намагалися не залишитися з нулем очок після матчу, але клас "Динамо" позначився.

Що особисто просить вас Павлов робити на полі?

— Постійно рухатися. Якщо атакуємо, шукати вільні зони, пропонувати розвиток атаки. Працювати на підборах після розіграшів стандартних ситуацій — штрафні, кутові. Я дію не на вістрі атаки, а дещо з глибини. Коли "Ворскла" перебудовується на оборону, маю бути за лінією м'яча, починати пресинг.

Павлов відзначає ваш прогрес у грі. В яких компонентах треба додати?

— У багатьох. Ліва нога, гра головою, розуміння гри — над цим треба працювати.

Матчі у Лізі Європи зробили "Ворсклу" міцнішою психологічно?

— Так. Ми стали діяти упевненіше. За останні роки "Ворскла" вдруге грає в єврокубках — певний досвід набули і нікому не хочеться поступатися просто так. Два роки тому програли "Бенфіці", зате на якому стадіоні грали ("Да Луш" — головний стадіон Португалії приймав фінал Євро-2004. — "ГПУ"), проти яких імен — Давид Луїз, Коентрао, Рамірес, Ді Марія.

Але у тому сезоні, 2009/10, "Ворскла" невдало виступила у чемпіонаті, посівши 10-те місце.

— З одного боку, так. З другого — порівняно недавно команда тільки боролася за виживання. А тепер 10-те місце називають провалом. Те, що ми піднімаємо планку претензій, дуже добре.

Тиждень тому "Ворскла" добротно відіграла другий тайм проти німецького "Ганновера". Але програла. Чому?

— Так, зіграли ми на хорошому рівні. Але німці — дуже міцна команда. Спокійно відбивалися, десь їм щастило. Але якщо перемогли, значить заслужено. Й уміє сили розподіляти — після перемоги в Полтаві обіграли "Вердер", одну з найкращих команд Німеччини.

Хто стане чемпіоном України?

— А яка різниця? 50 на 50 — "Динамо" або "Шахтар". Бачите, "Металісту" чогось не вистачає, щоб боротися за "золото". Але взагалі я зосереджений на справах "Ворскли".

Але зараз ви у молодіжній збірній України. Перший матч відбору в Словенії програли — 0:2. Які причини поразки?

— Можливо, команді бракувало зіграності. Але взагалі з такими питаннями — до тренерів. Тепер потрібно обігрувати Мальту, хоча це непроста команда. Чотири очки здобула у кваліфікації.

Олег Блохін — головний тренер національної збірної — сказав, що стежить за гравцями" Ворскли" і, можливо, на наступні матчі викличе Безуса.

— А хто ж проти? — сміється. — Дуже радий за одноклубника Женю Селіна. Його Блохін викликав. Класно, що тренер дає шанс не тільки гравцям "Динамо" та "Шахтаря". Про першу збірну я думаю. Але цього мало. Треба грати на рівні. Річ навіть не в тому, скільки ти заб'єш. Головне — користь команді приносити.

Зараз ви читаєте новину «"Павлов просить постійно рухатися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі