пʼятниця, 12 квітня 2013 05:00

Наші тенісисти потрапили на команду Надаля та Феррера

Чоловіча збірна України з тенісу вдруге за свою історію побореться за вихід до еліти Кубка Девіса — Світової групи.

Минулих вихідних у Дніпропетровську наші тенісисти перемогли слабку збірну Швеції — 3:2. Обидва гравці шведів, які змагалися в одиночних зустрічах, перебувають у сьомій сотні рейтингу. Свої два матчі виграв лідер збірної Олександр Долгополов. Вирішальне очко здобув Сергій Стаховський.

Після цієї перемоги Україна піднялася на найвище для себе місце в командному рейтингу — 24-те.

Загалом, українці у поєдинку проти шведів не виправдали сподівань, адже нам прогнозували лише програш у парі. Капітан команди Михайло Філіма припустився кількох помилок. Суперник із сильнішим складом використав би їх на свою користь.

Не виправдав сподівань в "одиночці" 25-річний Денис Молчанов (238-ма ракетка світу). Він сенсаційно поступився Маркусу Еріксону (642-й рейтинг). Варто було надати шанс Іллі Марченку, який має вищий рівень кваліфікації.

Не краще зіграв Молчанов і в дуеті зі Стаховським. Українці в п'яти сетах таки програли матч, у якому за шведів виступав один із кращих парників світу Роберт Ліндстедт.

10 квітня у Лондоні відбулось жеребкування раунду плей-оф. Українцям дістався найгірший варіант — збірна Іспанії. Матчі відбудуться 13-15 вересня на виїзді. Покриття буде ґрунтове.

Іспанці вперше за сім років виборюють право грати в Світовій групі. Цьогоріч у першому раунді найслабшим складом вони поступилися збірній Канади 2:3. Тоді не могли зіграти лідери: травмований Рафаель Надаль, а також Давид Феррер (4-й у світі) та Ніколас Альмагро (12-й рейтинг).

У зустрічі з українцями двоє з них точно зіграють, якщо не докучатимуть травми. Найімовірніше, команді Філіми доведеться зіграти з Феррером та Альмаґро — одними з найкращих ґрунтовиків планети. Надалю після Відкритого чемпіонату США можуть дати відпочинок до серйозніших двобоїв. Шанси на перемогу в цій парі для України — мізерні. За останні 15 років іспанці вигравали Кубок Девіса п'ять разів.

Востаннє українці мали шанс потрапити до Світової групи 2009-го, але програли команді Бельгії з мінімальним рахунком.

Зараз ви читаєте новину «Наші тенісисти потрапили на команду Надаля та Феррера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі