четвер, 12 листопада 2009 18:52

Михайличенко гратиме з трьома опорниками

У відбірному циклі Кубка світу збірна України зіграла п"ять виїзних матчів. Тактику обирали різну — в Казахстані й Андоррі діяли агресивно та досягали перемог. В Англії грали боязко, однак були близькі до нічиєї. Її фіксували у Хорватії та Білорусі. Але якість дій українців була різна: нічим не поступалися господарям у Загребі і провалили гру в Мінську.

Поєдинки плей-офф мають специфіку. Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко заявив про намір поборотися за перемогу в Афінах, щоб отримати запас міцності перед повторним домашнім матчем. Через травми не буде голкіпера "Динамо" Олександра Шовковського та півзахисника "Дніпра" Сергія Назаренка. Форварда англійського "Ліверпуля" Андрія Вороніна тренер не бачить в основі, а той не хоче сидіти на лаві запасних.

Який склад Михайличенко випустить у Греції? Прогнозує експерт "ГПУ" — колишній тренер донецького "Металурга" Олександр Севідов, 40 років.

Голкіпер

Варіантів немає — Андрій П"ятов. Навіть якби не травма Шовковського, стояв би він. Турбують дублери — Худжамов не має постійної практики в "Шахтарі", а Богуш часто помилявся в останніх матчах.

Центр захисту

Якщо Чигринський повністю подолав наслідки травми, то гратиме. Не тому, що місце в збірній Дмитрові гарантує марка його нинішнього клубу, "Барселони". Просто він не тільки кваліфікований захисник, а й володіє непоганим дальнім пасом. Це важливо — особливо за відсутності повноцінного плеймейкера через травму Назаренка і погану форму Алієва.

Із Чигринським вийде досвідчений Кучер. Він помилявся в останніх матчах, але зіграний із Дмитром. Для центру захисту це головне.

Селезньов якщо і з"явиться на полі, то скоріше в Донецьку, ніж в Афінах

Фланги оборони

Праворуч — Кобін, ліворуч — Ракицький. Перший грав у "Карпатах" у середній лінії, атаку зможе підтримати. Ракицький не такий сильний, але в Михайличенка в цій зоні немає вибору.

Півзахист

Ракицький не закриє весь фланг, тому присутність Ярмоленка зліва необхідна. Справа діятиме Шевченко, бо дует у нападі з Мілевським у них не надто продуктивний — Андрій і Артем дуже подібні за манерою гри.

Щоб розвантажити фланги, потрібні три опорники. Певно, ними стануть Тимощук, Михалик і Гай. Якщо ушкодження Михалика не дозволить йому зіграти, вийде Ротань.

Напад

Почнемо з одним Мілевським. Для прискорення гри у запасі є насамперед Гусєв. А ще — форвард Гоменюк. Селезньов корисний, коли команда багато атакує і м"яч часто перебуває у штрафному майданчику суперника. Тому якщо він і з"явиться на полі, то скоріше в Донецьку, ніж в Афінах.

Заявка України на матчі проти Греції

Воротарі: Андрій П"ятов, Рустам Худжамов (обидва — "Шахтар"), Станіслав Богуш ("Динамо"); захисники: Віталій Мандзюк, Євген Хачеріді (обидва — "Динамо"), Василь Кобін, Олександр Кучер, В"ячеслав Шевчук, Ярослав Ракицький (усі — "Шахтар"), Григорій Ярмаш ("Ворскла"), Андрій Русол ("Дніпро"), Дмитро Чигринський ("Барселона", Іспанія); півзахисники: Олексій Гай ("Шахтар"), Олександр Алієв, Олег Гусєв, Тарас Михалик, Андрій Ярмоленко (всі — "Динамо"), Руслан Ротань ("Дніпро"), Анатолій Тимощук ("Баварія", Німеччина), Ігор Худоб"як ("Карпати"); нападаючі: Володимир Гоменюк, Євген Селезньов (обидва — "Дніпро"), Артем Мілевський, Андрій Шевченко (обидва — "Динамо").

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко гратиме з трьома опорниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі