середа, 05 грудня 2012 06:15

"Луїса Адріано треба негайно заграти за збірну України"

Бразилець Луїс Адріано готовий зіграти за збірну України. Цю заяву нападаючого донецького "Шахтаря" озвучили в неділю під час програми "Великий футбол" на телеканалі "Україна".

— Якщо такий футболіст виявив бажання грати за нас, потрібно вклонитися й без роздумів зробити так, щоб він якнайшвидше прийняв українське громадянство і почав виступати за національну команду, — каже Іван Гецко, 44 роки, автор першого гола збірної України. — Луїс Адріано — гравець, який вміє робити на полі все. І голи забиває, й умови для них створює. З українськими нападаючими його не порівняєш. Це як небо і земля. Потенціал Луїса Адріано матиме величезне значення для майбутнього збірної України. Якщо форварда "Шахтаря" заграють за Україну, Бразилія за ним іще пошкодує.

У "Шахтарі" нападаючому грати легко, бо в нього налагоджена взаємодія на полі зі співвітчизниками. Чи зможе Луїс Адріано проявити себе без бразильців у нашій збірній?

— Він не перший рік в Україні, вивчив наш менталітет. Бразильці добре пристосовуються. Звичайно, коли їх більше, їм легше, адже є певне коло спілкування. Переконаний, контакти Луїса Адріано в "Шахтарі" не обмежуються тільки бразильськими гравцями. З українцями він спілкується не менше. Думаю, що й російською непогано розмовляє. Точніше, все розуміє. Тож відсутність поруч Фернандіньйо та Вілліана — не та проблема, яка може завадити форварду адаптуватися у збірній.

За неї вже зіграв уродженець Бразилії. Півзахисник "Металіста" Едмар торік у серпні вийшов на поле проти Швеції у товариському матчі. Поєдинок залишився для нього єдиним у складі національної команди. Чи не трапиться так з Адріано?

— Зовсім різні випадки. Протилежні ігрові характеристики, позиції на полі. Едмар не вписався в концепцію тодішнього тренерського штабу збірної України.

Адріано хоче "відмитися" за гол "Норшелланду"

За вимогами міжнародної футбольної федерації, футболіст, який хоче виступати за збірну іншої країни, повинен відіграти у цій державі не менше п'яти років. Тут проблем немає: Луїс Адріано з'явився у нашому чемпіонаті 2007-го. Зате зіграв шість офіційних поєдинків за молодіжну збірну Бразилії. Але в бразильській збірній задіяний не був, тому й цей факт не може стати перепоною.

Інша річ, наскільки щирий форвард в своєму бажанні. Надто вчасно воно з'явилося. І цілком може бути продиктоване прагненням "відмитися" перед українцями за скандальний епізод у матчі "Норшелланд" — "Шахтар", коли Луїс Адріано забив м'яча, порушивши правила чесної гри.

Гол "Норшелланду" з часом забудуть. Не виключено, що тоді  Луїс Адріано "забуде" про свою готовність захищати кольори української збірної.

 

Зараз ви читаєте новину «"Луїса Адріано треба негайно заграти за збірну України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі