середа, 10 серпня 2011 07:00

"Луческу не міг сподобатися мій гол"

Автор: фото з сайта www.media.realitatea
  Йонуц Мазілу грає в чемпіонаті України 3,5 року
Йонуц Мазілу грає в чемпіонаті України 3,5 року

Форвард київського "Арсеналу" Йонуц Мазілу, 29 років, у першому турі нинішнього чемпіонату України двічі забив "Дніпру". Потім румун відзначився голом у ворота донецького "Шахтаря". Тиждень тому нападаючий говорив із кореспондентом "ГПУ".

Після голів "Дніпру" та "Шахтареві" румунські вболівальники просили вас на форумах повернутися до бухарестського "Рапіда". Хотіли б?

— Я добре почуваюся в "Арсеналі" й нікуди не збираюся йти. Звичайно, "Рапід", як і кожна команда, де я грав, залишається в душі. Але мені комфортно в Україні.

Ви були в "Рапіді" Копоса, румунського олігарха, потім у "Дніпрі" Коломойського, а тепер — в "Арсеналі" Рабиновича. Є відмінність у ставленні президентів до клубу і до гравців?

— У Румунії керівники клубів більше керуються емоціями. Просто румунці холеричніші за українців. Тож часто не замислюються про наслідки. В Україні, скажімо, нема такого, щоб президент приходив і вимагав від тренера поставити саме такий склад чи грати, як він скаже. Це часто відбувається в Румунії. Хоча із президентами клубів я ніколи не мав проблем, де б не грав.

А рівень чемпіонату де вищий?

— Зараз мені важко сказати, бо в Румунії довго не грав. А по телебаченню це важко визначити. Коли ти всередині, то зовсім інше враження. Якщо брати результати в єврокубках, то рівень українського чемпіонату вищий.

У "Дніпрі" ви грали раніше, а "Шахтар" тренує ваш співвітчизник Мірча Луческу. Ці моменти мають принципове значення?

— Ні, зовсім. Для мене радше було важливо забити таким потужним командам. Це завжди приємно. Але забивати хочеться всім командам. Така у форвардів робота.

Ви спілкуєтеся з Луческу? Якої думки про нього?

— Яку я можу мати думку? Це видатний тренер, найкращий серед усіх румунських наставників. Він завжди вітається зі мною, питає як справи. Але не більше того.

Румунські газети після матчу з "Шахтарем" писали, що "Луческу довів до сказу інший румун".

— Вони завжди пишуть такі викличні заголовки. Звісно, Луческу мій гол не міг сподобатися, бо "Шахтар" втратив два очки.

"Арсенал" улітку очолив новий головний тренер, білорус Леонід Кучук. Що він змінив?

— Кучук має зовсім інакший стиль у роботі, ніж попередник Юрій Бакалов. Але конкретизувати я не буду. Поважаю обох.

"Арсенал" зможе поборотися за місце в єврокубках?

— Не сумнівайтеся. Ми і торік були близькими до цього, а тепер команда серйозно посилилася і може розраховувати на вище місце. (Торік "каноніри" фінішували дев'ятими. — "ГПУ").

Як проводите вільний час?

— Із дітьми. У мене син Касіан і донька Діана. Веду їх надвір, гуляємо містом, відпочиваємо. Їм подобається Київ. Коли діти та дружина в Румунії, то виходжу з Флоріном Шоаве, одноклубником, десь посидіти. Не стільки, щоб випити, скільки просто розвіятися. Не те, щоб тренер не дозволяв пити, але я не надто схильний до пива чи інших алкогольних напоїв. Віддаю перевагу соку. Але взагалі посиденьки трапляються рідко, бо мало часу.

Зараз ви читаєте новину «"Луческу не міг сподобатися мій гол"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі