вівторок, 07 лютого 2017 06:15

Ломаченко має красиво перемогти Сосу

Автор: ФОТО З САЙТА www.leftjaballnight.com
  Джейсон Соса провів 25 поєдинків на професійному ринзі
Джейсон Соса провів 25 поєдинків на професійному ринзі

8 квітня в американському місті Оксон Гілл чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської організації у першій легкій вазі Василь Ломаченко вперше проведе об'єднувальний бій. Зустрінеться з американцем Джейсоном Сосою, володарем титулу Всесвітньої боксерської асоціації.

Соса із 25 поєдинків чотири звів унічию — рідкісний показник. У перших восьми двобоях мав три нічиї. Причому дві — з одним суперником.

Єдиної поразки — технічним нокаутом у першому раунді — зазнав у своєму п'ятому поєдинку проти суперника, для якого це був другий вихід на професійний ринг.

Чемпіонський титул здобув торік у червні, перемігши технічним нокаутом в 11‑му раунді домініканця Хав'єра Фортуну. Причому поступався тому на картках усіх ­суддів.

Позаторік у грудні звів унічию бій із попереднім суперником Ломаченка — Ніколасом Волтерсом з Ямайки. Рішення суддів виявилося скандальним. Коментатори американської телекомпанії НВО Гарольд Ледерман і Макс Келлерман дали, відповідно, 99:91 і 100:90 Волтерсу, оглядач ІСПН Ден Рафаель — 100:90, а популярний сайт Боксінгскен назвав суддівський вердикт найгіршим 2015 року.

Виграш у Соси може підняти Василя в рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії американського журналу "Ринг" із шостого місця на сходинку вгору.

Водночас бій має бути яскравий та з вчасним нокаутом. Перемога над Сосою слави Ломаченкові точно не додасть — не той суперник. Після завершення кар'єри Василем Джейсона з його опонентів мало хто і згадає. А ось ще один титул для колекції і статистики зайвий не буде.

Ще один факт: Василь поки що провів тільки вісім поєдинків на професійному ринзі. Бій проти Соси збагатить досвід Ломаченка, і дасть змогу відпрацювати нові тактико-технічні моменти. Вони знадобляться йому в майбутньому проти серйозніших суперників.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко має красиво перемогти Сосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі