вівторок, 05 лютого 2013 00:45

Керімов заплатив Ахметову 35 мільйонів євро

Бразилець Вілліан, 24 роки, перейшов із донецького "Шахтаря" до російського "Анжи". Його власник Сулейман Керімов заплатив за трансфер 35 млн євро. Ця сума фігурувала як відступні за Вілліана. Ним також цікавилися два лондонські клуби — "Челсі" й "Тоттенхем".

З фінансової точки зору, "Шахтар" виграв на переході. Вілліан з'явився в Донецьку 2007-го і обійшовся у 15 млн євро. Тобто прибуток з продажу — 20 млн. Але для власника "Шахтаря" Ріната Ахметова головне — не вигідно продати футболіста на піку, а завдяки йому спробувати замахнутися на виграш Ліги чемпіонів.

Тому було б краще продати Вілліана дешевше — наприклад, 30 млн. Але зробити це влітку. Тоді б команда мала більше часу на підготовку до матчів Ліги чемпіонів і награвання складу. Взимку трансферний ринок дуже обмежений. Донеччани купили в "Металіста" Тайсона. Але він не зможе одразу замінити співвітчизника.

Головний тренер "гірників" Мірча Луческу все це чудово розумів. Але переконати Вілліана залишитися в Донецьку до літа не зумів.

Перехід бразильця до "Анжи" свідчить, що футбольні аргументи на нього не діють. Клуб Керімова засипає гравців грошима. Саме на них "повівся" Вілліан, підбурюваний агентом і численними родичами. У "Шахтарі" він міг отримувати 4 млн євро на рік. Керімов, вочевидь, підняв оклад у півтора-два рази. Ахметов це теж міг зробити, але побоявся порушувати клубну ієрархію. Вона в "Шахтарі", на відміну від "Анжи", вибудувана давно, і навіть Мессі не вартий того, щоб через одного футболіста полетіла вся система.

— На позицію Вілліана знайдеться інший гравець. Луческу казав мені, що у Дугласа Кости потенціал колосальний. Більший, ніж у будь-кого з "Шахтаря", — каже колишній форвард донецької команди Віктор Грачов, 56 років. — Не знаю, хто виграє від трансферу — "Шахтар" чи "Анжи". Програли вболівальники Донецька. Класного гравця більше не бачитимуть на "Донбас-Арені".

У суботу Вілліан зіграв за "Анжи" в товариському матчі проти київського "Динамо". Вийшов на поле на 72-й хвилині матчу. Забити чи віддати голеву передачу не встиг.

Зараз ви читаєте новину «Керімов заплатив Ахметову 35 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі