пʼятниця, 20 травня 2011 05:00

Кардосо може посадити Шевченка на лаву запасних

Автор: фото з сайта WWW.slbenfica.ru
  Ігрові характеристики Кардосо повністю відповідають побажанням Сьоміна
Ігрові характеристики Кардосо повністю відповідають побажанням Сьоміна

Київське "Динамо" потребує нападаючого. Про це публічно заявив головний тренер команди Юрій Сьомін.

Він хоче бачити у команді потужного форварда — з умінням вести силову повітряну боротьбу, продавлюючи захисників. При цьому достатньо маневреного. Найреальнішим кандидатом на перехід у "Динамо" є форвард португальської "Бенфіки" та збірної Парагваю Оскар Кардосо, 28 років.

За "Бенфіку" Кардосо грає із 2007-го. Він перейшов до лісабонського клубу з аргентинського "Ньюеллс Олд Бойс". Сезон-2009/10 став найуспішнішим для нападаючого. У 29 матчах чемпіонату він забив 26 голів і став найкращим бомбардиром турніру, допомігши команді здобути чемпіонський титул. Усього за три сезони в "Бенфіці" Кардосо забив 56 м'ячів у 84 матчах.

Ігрові характеристики Кардосо повністю відповідають побажанням Сьоміна. До того ж парагваєць володіє дуже сильним ударом з лівої ноги. Торік "Шахтар" пропонував за футболіста 25 млн євро, але "Бенфіка" відмовилася. Португалець не хотів залишати клуб.

Тепер ситуація змінилася — Кардосо набридло грати у португальському чемпіонаті. Він хоче піти. Клуб не проти і готовий відпустити гравця. Теперішній чемпіонат Португалії Кардосо провів слабше — 12 голів у 22 матчах, тому його трансферна вартість впала. "Бенфіка" просить 13 млн євро. Можливо, парагваєць стане найдорожчим придбанням клубу. До цього таким був бразильський форвард Ґільєрме. 2009-го за нього віддали 11 млн.

— У мене є сумніви щодо успішності трансферу Кардосо, — каже 43-річний Олександр Гайдаш, колишній форвард сімферопольської "Таврії". — Чого він їде із сильнішого португальського чемпіонату в український? Зрозуміло, заробити. Дадуть йому у Києві мільйони 3 євро на рік. А тоді де гарантія, що він думатиме тільки про гру, а не про те, щоб прийти за зарплатою? Наскільки Кардосо буде цікаво грати із середняками чемпіонату України? І головне — як парагваєць впорається психологічно на новому місці, не знаючи мови? Як подіє на латиноамериканця холодний київський клімат?  Тут дуже багато залежатиме від людських контактів Сьоміна з гравцем, індивідуальних бесід. Інакше — може бути повторення історій з Нанні, Леандро Машаду, Андре, Бертольо. Того ж Ґільєрме Сьомін так і не зміг розкрити.

Але з і іншого боку — гравець Кардосо класний. І, наскільки я розумію, з ним можна грати будь-які схеми: і 1-4-2-3-1, і 1-4-3-3, і 1-4-4-2. Найімовірніше,

1-4-4-2, буде основною.

Куплений за такі гроші футболіст повинен грати в основному складі. Кого Кардосо може посадити на лаву запасних?

— Варіантів два — Мілевський або Шевченко. Мілевський — футболіст Сьоміна. Той його ставить, навіть коли Артем не у формі. Тому, думаю, Шева може випасти з основного складу.

Могло "Динамо" взяти когось із вітчизняних форвардів й уникнути мовної проблеми, а також адаптації футболіста у колективі?

— Тільки одне прізвище назву — Євген Селезньов із "Дніпра". Він Києву підійшов би. Але й "Дніпро", на відміну від "Бенфіки", не працює на продаж гравців.

Зараз ви читаєте новину «Кардосо може посадити Шевченка на лаву запасних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі