четвер, 08 жовтня 2009 19:03

Капелло може випустити резервний склад

Для збірної Англії суботній матч проти України турнірного значення не матиме — команду Фабіо Капелло ніхто не зрушить із першого місця і не позбавить автоматичної путівки до фінальної частини. "ГПУ" дослідила, як італійський тренер грав матчі, які нічого не вирішували.

Повноцінну тренерську кар"єру Капелло розпочав 1991-го в "Мілані". За три тури до завершення чемпіонату команда забронювала собі перше місце, але продовжувала грати лише на перемогу. Зрештою, "Мілан" жодного разу не поступився в сезоні і встановив чинний і донині рекорд — 58 матчів без поразок.

Показовим став сезон 1995/96 — "Мілан" за два тури до фінішу забезпечив собі перше місце. Після цього поїхав до Генуї, де в ранзі чемпіона поступився напіврезервним складом "Сампдорії" — 0:3.

Наступного сезону Капелло очолював "Реал". Мадридці за тур до фінішу стали чемпіонами і в останньому матчі поступилися у Віго місцевій "Сельті" — 0:4.

У "Ромі" чемпіонство 2000/01 Фабіо здобув тільки в останньому турі. Як і в "Ювентусі" 2005/06. Зате роком раніше "Юве" забезпечив собі перше місце в передостанньому турі, але в заключному вдома обіграв "Кальярі" — 4:2.

Найбільше проблем в англійців із воротарями

Останнім клубом італійця був "Реал". Позаторік він боровся з "Барсою" за титул чемпіона. Жодна з команд не заслуговувала його, бо несподівано програвала значно слабшим суперникам. Проте "Реал" помилявся менше і в останньому турі таки здобув "золото".

Англія — перша збірна, яку очолює Капелло. Тут він не має багато часу для експериментів і награвання нових виконавців — національні команди проводять обмежену кількість матчів.

Поєдинок проти України може стати для Капелло експериментальним. Хоча тренер викликав усіх найсильніших і навіть привіз збірну до Дніпропетровська у четвер, за два дні до матчу.

Найбільше проблем в англійців із воротарями. Девід Джеймс — перший номер, але умовно. Він може поступитися місцем Роберту Гріну. Тут особливої різниці немає.

Річ у захисті. Замість Глена Джонсона може вийти Уес Браун — менш швидкісний і слабший позиційно. Заміть Ріо Фердінанда та Джона Террі у центрі Капелло може спробувати Метью Апсона та Джуліана Лескотта. Вони гірше борються вгорі та читають гру. Ліворуч Ешлі Коул, напевне, поступиться місцем Уейну Бріджу.

У центрі півзахисту Гарета Беррі та Франка Лемпарда можуть замінити Девід Бекхем і Майкл Каррік. Праворуч замість Аарона Леннона може вийти Шон Райт-Філліпс. Зліва прямої заміни Стівену Джерарду немає — можливо, Джеймс Мілнер. У швидкості середня лінія втратить точно — насамперед через відсутність Леннона.

Основна пара форвардів— Уейн Руні та Еміл Хескі. Даніель Дефо травмований, тому Капелло, якщо й зупиниться на резервному складі, обиратиме з-поміж трьох кандидатів — Габріеля Агбонлахора, Пітера Кроуча та Карлтона Коула. Без Руні напад стане більш передбачуваним.

Зараз ви читаєте новину «Капелло може випустити резервний склад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі