четвер, 28 травня 2009 18:36

Газзаєв відібрав місце головного тренера "Динамо" в Заварова

— Я хочу виграти Лігу чемпіонів, — заявив новий головний тренер київського "Динамо" Валерій Газзаєв, 54 роки. — Тільки в цьому турнірі можна перевірити справжній рівень гравця.

У вівторок його офіційно представили в новій ролі.

Газзаєв уклав із "Динамо" контракт на три роки. Тренерський штаб команди поповнять Володимир Шевчук та Микола Латиш, залишаться на своїх посадах Валерій Зуєв, Олег Лужний і Сергій Краковський як тренер воротарів. Борис Ігнатьєв, котрого Сьомін запросив узимку на місце Сергія Овчинникова, залишає клуб.

Минулого четверга президент "Динамо" Ігор Суркіс прилетів до Москви й у віп-залі аеропорту "Внуково" провів переговори з Газзаєвим. Тренер попросив на роздуми кілька днів, а в понеділок уже був у Києві, де за 15 хв. остаточно узгодив деталі контракту. Суркіс говорив, що якби Газзаєв відмовився, він міг призначити на цю посаду нинішнього тренера київського "Арсеналу" Олександра Заварова.

— Передивився повну програму матчів "Динамо" — "Шахтар": і дублерів, і основні склади, — говорить Газзаєв. — Сподобалася динамівська молодь, думаю, вона може прогресувати. Посилення потребують середня лінія команди й лінія оборони.

2005 року тренер виграв із московським ЦСКА Кубок УЄФА. Під час турніру він начебто пообіцяв позбутися вусів, якщо команда здобуде трофей. Але так і не зробив цього. Газзаєва питають, чи готовий він стати безвусим, якщо візьме єврокубок із "Динамо".

— Жодних обіцянок не давав. То давній і невдалий жарт журналістів, — відповідає.

20 червня "динамівці" виходять з відпустки, а за три дні вирушають на підготовчий збір до Австрії.

Найтитулованіші практикуючі тренери із країн колишнього СРСР

1. Олег Романцев (Росія), 55 років

Чемпіон СРСР, 9-разовий чемпіон Росії, півфіналіст Кубка чемпіонів 1990/91

2. Валерій Газзаєв (Росія), 54 роки

4-разовий чемпіон Росії, володар Кубка УЄФА

3. Юрій Сьомін, (Росія), 62 роки

Дворазовий чемпіон Росії, чемпіон України, дворазовий півфіналіст Кубка кубків, півфіналіст Кубка УЄФА

4. Йожеф Сабо (Україна), 69 років

Триразовий чемпіон України

5. Олексій Михайличенко (Україна), 45 років

Дворазовий чемпіон України

Зараз ви читаєте новину «Газзаєв відібрав місце головного тренера "Динамо" в Заварова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі