середа, 08 червня 2011 09:45

Французи нокаутували наших за п'ять хвилин

Автор: фото: REUTERS/Konstantin Chernichkin
  Півзахисник збірної України Анатолій Тимощук (праворуч) забив єдиний м’яч французам. На знімку наш капітан бореться із Йоханом Кабаєм
Півзахисник збірної України Анатолій Тимощук (праворуч) забив єдиний м’яч французам. На знімку наш капітан бореться із Йоханом Кабаєм

Збірна Франції з футболу перемогла збірну України у товариському матчі — 4:1. Поєдинок відбувся пізнього понеділкового вечора в Донецьку і став другим для Олега Блохіна на посаді головного тренера після повернення до збірної.

Його команда знову показала невміння протистояти грандам. 2004 року Блохін програв товариський матч у Англії — 0:3, на Кубку світу-2006 поступився Іспанії (0:4) та Італії (0:3).

Поєдинок Україна — Франція розбирає колишній нападаючий сімферопольської "Таврії" Олександр Гайдаш, 43 роки:

— Назвати гру в Донецьку ганьбою для збірної України я не можу, — каже експерт. — За 5 хвилин до закінчення матчу рахунок був 1:1, і нічого не віщувало такого розгрому. Врешті-решт, це товариський матч, де цифри не мають серйозного значення. Інша річ — якість футболу. Її в України я не побачив. Ані пресингу, ані контролю над м'ячем, ані нестандартних ходів в атаці. Млява, безідейна гра — м'ячик вийшли покатати й більшість передач віддавали.

Атака і півзахист не могли допомогти обороні, бо були відрізаними від гри. Якщо когось відзначати, то Тимощука, Девича та Гусєва.

У центрі оборони зіграли Іщенко й Кучер, резервні футболісти донецького "Шахтаря". Чи варто було робити на них ставку?

— Особливого вибору я не бачу через відсутність Чигринського, Ракицького та Михалика. Не думаю, що Іщенко відповідає рівню збірної. Кучер колись імпонував грою у відборі, хоча помилявся позиційно. Але після травми він не може знайти себе. Тому я, можливо, покликав би до команди Мандзюка. Він ще й правого захисника може зіграти, де у нас очевидні проблеми — взагалі немає резерву на цій позиції. Хоча й Шевчук зліва проти Франції не був переконливим. Але останнім часом він відвойовує місце в основному складі "Шахтаря", тому на В'ячеслава можна покластися.

Як оціните дії воротаря П'ятова?

— Рятував, але другий м'яч на його совісті. Андрій зараз не найкращий голкіпер країни. Таким є Шовковський. Чому Блохін не покликав "динамівця", не знаю. А П'ятову не на користь відсутність конкуренції у клубі. Він знає, що все одно гратиме. Навіть у разі помилок.

У півзахисті Блохін залучив ліворуч Назаренка. Помилився?

— Так. У Назаренка немає якостей, щоб на такому рівні кваліфіковано відпрацювати на фланзі. Він більше думав про оборону, а не про допомогу атаці, хоча його вважають футболістом творчого плану. Я думаю, Назаренко збірній уже не помічник. Ротань — також не гравець основного складу. У півзахисті ми програли французам дуже багато, діям бракувало злагодженості та компактності. Тимощук свою роботу виконував, а працювати на створення було нікому. Тому зусилля Девича в атаці стали марні — йому ні з ким було обігратися.

Роль диригента атак мав виконувати Воронін?

— Можливо, Блохін так думає. Я від Вороніна відмовився би. Він грає у значно слабшому чемпіонаті, ніж раніше: Росія — це не Англія чи Німеччина. Та й вік проти Андрія.

На позицію "під нападаючими" можна ставити Мілевського, а на вістря атаки Селезньова — він найкращий в Україні завершувач.

Футбол. Товариський матч

Україна — Франція — 1:4 (0:0)

6 червня. Донецьк. Стадіон "Донбас Арена". 15 тис. глядачів (розрахований на 51 тис. 503). +23°С.

Суддя: Марк Клатенбург (Англія).

Україна: П'ятов, Кобін, Іщенко, Кучер (Хачеріді, 33), Шевчук, Тимощук, Ротань, Назаренко (Кожанов, 62), Гусєв, Воронін (Мілевський, 60), Девич (Селезньов, 69).

Тренер: Олег Блохін.

Франція: Манданда, Ревейєр, Сахо (Абідаль, 76), Кабул, Евра, Мвіла, Матуїді (Діабі, 77), Кабай (Мартен, 76), Менез (Малуда, 65), Ремі (Рібері, 64), Гамейро (Бензема, 64).

Тренер: Лоран Блан.

Голи: Тимощук (54), Гамейро (58), Мартен (87, 90+2), Кабул (89).

 

 

Зараз ви читаєте новину «Французи нокаутували наших за п'ять хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі