четвер, 05 березня 2009 17:00

Дискваліфікація Несмачного та Каддурі створить "Динамо" проблеми

  Михайло Фоменко працював головним тренером і ”Динамо”, і ”Металіста”. Він каже, що у очній дуелі команд зберігатиме нейтралітет, а повторний матч у Харкові може подивитися з трибуни стадіону
Михайло Фоменко працював головним тренером і ”Динамо”, і ”Металіста”. Він каже, що у очній дуелі команд зберігатиме нейтралітет, а повторний матч у Харкові може подивитися з трибуни стадіону

У чвертьфіналі Кубка УЄФА 2008/09 точно зіграє український клуб. Минулого тижня три вітчизняні команди вийшли до 1/8 фіналу. Київське "Динамо" та харківський "Металіст" на цій стадії зустрінуться між собою. Кореспондент "ГПУ" зателефонував заслуженому тренерові України Михайлові Фоменку, 60 років, який свого часу працював головним тренером і "Динамо", і "Металіста".

У 1/16 фіналу "Металіст" пройшов італійську "Сампдорію". З апеннінськими командами ми традиційно грали невдало. Вас здивував підсумок протистояння?

— Хіба що в Генуї. Тоді я ще не був певен щодо ставлення "Сампдорії" до єврокубкового турніру. Але уже в Італії "Металіст" показав, що організація гри у нього краща. "Сампдорія" могла розраховувати хіба що на перевагу у функціональній готовності, але виявилося, що генуезці на час матчів були в "ямі". Зрозумівши це після домашнього матчу, на повторний тренер "Сампдорії" привіз резервний склад, щоб остаточно не заганяти основних гравців.

Завдяки чому "Динамо" здолало "Валенсію"?

— Комплекс факторів. По-перше, тактична підготовка киян була на рівні. Сьомін не має суперзірок, але команду вимуштрував пристойно. По-друге, повівши у рахунку 2:1, "Валенсія" не змогла зреагувати на відповідь "Динамо". По-третє, ніхто не чекав, що такий матч проведе Кравець. Тільки зірку з нього робити не треба. Один поєдинок не показник. Торік Артем теж потужно почав у Дніпропетровську, але потім поступово втратив форму.

Чим пояснити успіх "Шахтаря" у протистоянні з "Тоттенхемом"?

— Байдужістю до турніру "Тоттенхема". Англійцям було начхати, чи пройдуть вони далі. Але в очах уболівальників грати як у Донецьку —  аби відбитися — клуб не мав права. Тому нерви "гірникам" попсував. Але все одно більше думав про фінал Кубка Ліги (його "Тоттенхем" у неділю програв "Манчестер Юнайтед" у серії пенальті. — "ГПУ").

Гра якої з українських команд у 1/16 справила на вас найбільше враження?

— Відповідь очевидна: лише "Металіст" у плей-офф виграв двічі поспіль.

То "Металіст" — фаворит протистояння з "Динамо"?

— Я ніколи не кажу про фаворитів — це справа журналістів. Можу тільки констатувати: багато залежатиме від кадрових ресурсів команд, хтось може захворіти, травмуватися. Очевидно, що дискваліфікація Несмачного та Каддурі на перший поєдинок створить проблему для "Динамо".

Синтетичне поле дає перевагу ЦСКА

Які шанси "Шахтаря" пройти ЦСКА?

— У "Шахтаря" очевидна проблема — перший матч у Москві на синтетичному полі стадіону "Лужники". Це дає перевагу "армійцям".

Успіх українських команд у кубку УЄФА — це збіг обставин чи ознака того, що рівень українського чемпіонату зростає?

— Усе, що не падає, росте. Але про якісь тенденції можна буде говорити, тільки якщо подібні результати стануть регулярними.

Наскільки рівень гри українських команд у 1/16 фіналу Кубка УЄФА відстає від того, який показали у перших матчах учасники 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, куди ті ж "Шахтар" та "Динамо" ніяк не можуть потрапити?

— Якщо не можуть, отже, рівень недостатній. І яка різниця наскільки. Навіть якщо на один відсоток відстаєш, до плей-офф Ліги чемпіонів не потрапиш.



Українські клуби гратимуть одночасно


Європейська футбольна федерація затвердила терміни та час початку (вказано київський) поєдинків 1/8 фіналу Кубка УЄФА


Перші матчі

12 березня (четвер)

19.00 "Динамо" (Київ, Україна) — "Металіст" (Харків, Україна) — пряма трансляція на телеканалі "Інтер"

19.00 ЦСКА (Москва, Росія) — "Шахтар" (Донецьк, Україна) — пряма трансляція на телеканалі ТРК "Україна"

19.00 "Гамбург" (Німеччина) — "Галатасарай" (Стамбул, Туреччина)

21.15 ПСЖ (Париж, Франція) — "Брага" (Португалія)

21.30 "Вердер" (Бремен, Німеччина) — "Сент– Етьєн" (Франція)

21.45 "Марсель" (Франція) — "Аякс" (Амстердам, Нідерланди)

21.45 "Манчестер Сіті" (Англія) — "Ольборг" (Данія)

21.45 "Удінезе" (Удіне, Італія) — "Зеніт" (Санкт- Петербург, Росія)

Повторні матчі

18 березня (середа)

21.30 "Сент-Етьєн" — "Вердер"

21.45 "Аякс" — Марсель"

19 березня (четвер)

19.00 "Металіст" — "Динамо" — пряма трансляція на телеканалі "Інтер"

19.30 "Шахтар" — ЦСКА —  пряма трансляція на телеканалі ТРК "Україна"

19.30 "Зеніт" — "Удінезе"

21.30 "Галатасарай" — "Гамбург"

21.30 "Брага" — ПСЖ

21.30 "Ольборг" — "Манчестер Сіті"

Жеребкування 1/4 та 1/2 фіналу Ліги чемпіонів та Кубка УЄФА відбудеться у п"ятницю, 20 березня, у швейцарському Ньоні

Зараз ви читаєте новину «Дискваліфікація Несмачного та Каддурі створить "Динамо" проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі